5 Οκτ 2017

Απίστευτο: Εκαναν σκίτσο το μακελειό του Λας Βέγκας


Σάλο προκάλεσε στις ΗΠΑ ένα ομολογουμένως κακόγουστο σκίτσο για το μακελειό στο Λας Βέγκας, το οποίο εμφανίστηκε σε εφημερίδα του Βερμόντ. 

Στο σκίτσο φαίνονται...
δεκάδες άψυχα κορμιά, σωριασμένα στο έδαφος ενώ η λεζάντα που το συνοδεύει γράφει: «Ο,τι γίνεται στο Βέγκας...». 





Η φράση «Ο,τι γίνεται στο Βέγκας, μένει στο Βέγκας» χρησιμοποιείται συχνά από τους Αμερικανούς για να αναφερθούν σε ελαφρώς ντροπιαστικές ή ξέφρενες καταστάσεις, που θα προτιμούσαν να ξεχάσουν. 

Ο τρόπος με τον οποίο έχει χρησιμοποιηθεί αφήνει να εννοηθεί ότι τα θύματα του μακελάρη θα μείνουν για πάντα στο Λας Βέγκας -μια ιδιαιτέρως άκομψη διατύπωση. 


Το εν λόγω σκίτσο εμφανίστηκε στην εφημερίδα Bennington Banner την Τρίτη και προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων στις ΗΠΑ. Η διευθυντική ομάδα της εφημερίδας αναγκάστηκε σήμερα να ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες της. 

«Λυπούμαστε και ζητάμε συγγνώμη που δημοσιεύσαμε αυτό το σκίτσο. Η απόφαση για τη δημοσιοποίηση έγινε πάνω στη φούρια. Διερευνούμε το ζήτημα εσωτερικά» αναφέρει η ανακοίνωση. 

Το σκίτσο έχει αφαιρεθεί και από την ιστοσελίδα της εφημερίδας. 

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Λας Βέγκας σκοτώθηκαν 59 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 500. 

Ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ, ο άνθρωπος μετέτρεψε μια συναυλία σε πραγματικό εφιάλτη, αυτοκτόνησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου από όπου άνοιξε πυρ, πριν προλάβει η αστυνομία να τον συλλάβει.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο