17 Οκτ 2017

Εύα Γκριν: Την κυνηγούσε ο Χάρβεϊ Γουινστάιν 7 χρόνια -Συγκλονιστική μαρτυρία [εικόνες]


Μία ακόμη σταρ του Χόλιγουντ κατηγορεί τον μεγιστάνα παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, για σεξουαλική παρενόχληση....
Πρόκειται για την Εύα Γκριν, το κορίτσι του Μποντ στο «Casino Royale».





Δεν μίλησε η ίδια, αλλά η μητέρα της, επίσης διάσημη ηθοποιός Μαρλέν Ζομπέρ, η οποία χαιρέτισε το θάρρος και την τόλμη των γυναικών που βγήκαν να μιλήσουν για τις επιθέσεις του Γουαϊνστάιν. Τόνισε, ωστόσο, πως θα πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική στον κόσμο του Χόλιγουντ.


Σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη στο Europe 1, η Μαρλέν Ζομπέρ, επιβεβαίωσε ότι ο Γουαϊνστάιν παρενοχλούσε σεξουαλικά την Εύα Γκριν επί επτά χρόνια.

«Η κόρη μου Εύα υπήρξε θύμα αυτού του φρικτού άντρα... Είναι επίμονος, επιμένει επί πολλούς μήνες. Κάθε φορά που ερχόταν στο Παρίσι την καλούσε», δήλωσε η Ζομπέρ, 76 ετών σήμερα.

Η πρώτη επίθεση που δέχτηκε η Εύα Γκριν από τον διάσημο παραγωγό του Χόλιγουντ ήταν το 2010-2011 και κατόρθωσε με πολύ κόπο να του ξεφύγει:

«Δεν του απαντούσε στα τηλέφωνα (…) Είχε φοβηθεί λίγο, αυτός ο τύπος είχε τόση δύναμη! Δύναμη σε όλο τον κινηματογράφο! Εβαλε στην κόρη μου τόσα εμπόδια στην καριέρα της γιατί ένιωθε προσβεβλημένος», συνέχισε η Μαρλέν Ζομπέρ.

«Ηταν δύσκολο, η Εύα Γκριν έκανε καιρό να το ξεπεράσει, προτιμά να ξεχάσει και να μην μιλάει γι'αυτά σήμερα», εξήγησε ακόμη η μητέρα της.

Η Ζομπέρ εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο ο Χάρβεϊ Γουινστάιν προσέγγισε την κόρη της.

«Εκανε στην Εύα το ίδιο που έκανε με τις άλλες, την ίδια μέθοδο: με πρόφαση για επαγγελματικό ραντεβού, για ένα σενάριο που θα της έδινε, για έναν καλό ρόλο αποκλειστικά για εκείνη», δήλωσε.


«Και επειδή το γραφείο του ήταν σε σουίτα ξενοδοχείου, τις ανέβασε στο δωμάτιο, και μετά... Τους υποσχόταν ότι θα απογειώσει την καριέρα τους με σεξουαλικά ανταλλάγματα» είπε η Μαρλέν Ζομπέρ.

«Η Εύα Γκριν κατόρθωσε να του ξεφύγει, αλλά την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά», πρόσθεσε η μητέρα της.


«Γιατί αν αυτό το χοντρό γουρούνι συναντούσε άρνηση από το θύμα του, για να εκδικηθεί, απαγόρευε στους σκηνοθέτες να την επιλέξουν. Επομένως, το να αντιδράσει έντονα μια ηθοποιός ήταν κίνδυνος, ήταν ένας τρόπος να την σβήσει από τη λίστα του κάστινγκ», εξήγησε η Μαρλέν Ζομπέρ.

«Εκείνη την εποχή που συνέβαιναν αυτά ήμουν τόσο τρομοκρατημένη, σοκαρισμένη, που ήθελα να κάνω κάτι, να αντιδράσω! Η κόρη μου μού είπε «μην κάνεις τίποτα»! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο κακό μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος. Και δεν είναι δυνατόν αυτός ο τύπος να μείνει ατιμώρητος, πρέπει αυτό το φρικτό άτομο να δικαστεί», κατέληξε η Μαρλέν Ζομπέρ. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο