7 Οκτ 2017

Το ελληνικό βιβλίο στην 69η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης - Με πλούσια συλλογή 200 βιβλίων


Με πλούσια συλλογή 200 βιβλίων από 60 εκδότες και πυκνό πρόγραμμα εκδηλώσεων...
θα σηματοδοτηθεί η παρουσία της Ελλάδας στην 69η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, που εγκαινιάζεται στις 11 Οκτωβρίου. 




Στη Φρανκφούρτη φιλοξενείται κάθε χρόνο η σημαντικότερη και μεγαλύτερη διεθνής έκθεση βιβλίου στην Ευρώπη. Τιμώμενη χώρα είναι φέτος η Γαλλία.

Την οργάνωση της ελληνικής συμμετοχής ανέλαβε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη και το γραφείο ΕΟΤ Φρανκφούρτης. Αυξημένος ο αριθμός των εκδοτών που συμμετέχουν με δική τους βιβλιοθήκη φέτος, φτάνοντας τους 24, έναντι των 20 το 2016, και 11 το 2014. 

Οι εκδόσεις Άγρα, Αιώρα, Ενάλιος-Ωκεανός, Εστία, Ίκαρος, Καλέντης, Καπόν, Καστανιώτης, Κέδρος, Κλειδάριθμος, Cube Art Edition, Libron Εκδοτική, Μελάνι, Μέλισσα, Μεταίχμιο, Νεφέλη, Οσελότος, Παπαδόπουλος, Πατάκης, Όπερα, Romiosini, Society for Biotechnology-Biosciences & Culture, Συμπαντικές Διαδρομές, University Studio Press, δίνουν ενεργά το παρών μαζί με τα λογοτεχνικά πρακτορεία δικαιωμάτων Ersilia και Iris. 

Παιδικό βιβλίο, σύγχρονη ελληνική ποίηση και πεζογραφία, δοκίμιο, μεταφρασμένα ελληνικά βιβλία και λευκώματα τέχνης αποτελούν τις βασικές θεματικές που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του ελληνικού περιπτέρου στη Φρανκφούρτη.

Στις 11 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου θα συναντηθεί, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Φρανκφούρτης, με τη Γερμανίδα υπουργό Πολιτισμού Μόνικα Γκρούτερς μετά από επίσημη πρόσκληση της γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού Φρανσουάζ Νισέν. Το ελληνικό περίπτερο θα εγκαινιάσει η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη Μαρία Ζήση.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο