10 Σεπ 2017

Άλλος για τη βάρκα μας; Για ποιο λόγο πάνε στα …”Survivor"


Ο τηλεοπτικός πυρετός δεν ονομάζεται Μενεγάκη, Σκορδά, πρωϊνό, μεσημεριανό, αποκαλυπτικά, αλλά ριάλιτι....
Όλος ο μόχθος των καναλιών δείχνει να πέφτει εκεί που ο ανταγωνισμός θα είναι φέτος διαφορετικός, και τα λεφτά των διαφημιστών, ομοίως.




Τρία λοιπόν τα περιλάλητα ριάλιτι επιβίωσης και αγώνων, Nomads, Survivor2 και Survival σε ΑΝΤ1, σκάι και Έψιλον, με παράλληλο αγώνα που έχει ξεκινήσει για να καπαρωθούν, οι πιο “διάσημοι”, οι πιο φασαριόζικοι και ενδιαφέροντες παίκτες, πιθανώς και κάποιοι λίγο πιο “παράξενοι” ή ιδιόρρυθμοι που θα φέρουν τα “νούμερα”.

Στο Νomads μάλλον έχουν κλείσει οι Γιώργος Μαυρίδης (φίλος του Τανιμανίδη στο world party), Μαντώ Γαστεράτου μοντέλο, Μιχάλης Ζαμπίδης, Νατάσα Καλογρίδη, Όλγα Πηλιάκη (σύζυγος Χανταμπάκη) Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Αποστολία Ζώη, με παρουσιαστή τον Αρναούτογλου.


Στο Survivor 2 με παρουσιαστή τον Τανιμανίδη, οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Ιωάννα Πηλιχού, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Κόνυ Μεταξά. 


Στο Survival οι Ντανιέλ Μπατίστα, Τάσος Μπερδέσης, Θάνος Πετρέλης, Πηγή Δεβετζή, Φιλίτσα Καλογεράκου, Κατερίνα Νάκα, Μαρία Ματσούκα, Γιάννης Αϊβάζης, Πωλίνα Τριγωνίδου, Γιώργος Μανίκας, Γιάννης Ζουμπαντής, Irene Trost και τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Ηλίας Δρούλιας. 

 Αν κοιτάξει κάποιος τις λίστες των ονομάτων δεν υπάρχει καμία συνοχή, πολλές φορές και λογική στις επιλογές.

Οι «διάσημοι» δεν είναι ακριβώς διάσημοι όλοι, και η μίξη συνιστά σε ηθοποιούς στα αζήτητα, αθλητές μετά το τέλος της καριέρας τους, επίδοξους πάρτι ανιμέϊτορς, γιατί και οι «απόφοιτοι» του Survivor 1 καλά τα πήγαν στα καλοκαιρινά πάρτι και τις φιλοξενίες με το αζημίωτο σε επαρχιακά κλαμπ και ξενοδοχεία όλο το καλοκαίρι και καλό «χαρτζιλίκι» έβγαλαν.

Τούτου δοθέντος, αν το βδομαδιάτικο είναι όπως λέγεται 2.000 ευρώ την εβδομάδα για κάθε διάσημο, καθόλου άσχημα δεν είναι να καθίσεις δυο μήνες και να επιστρέψεις με 16 χιλιάρικα, τα οποία μάλλον δε θα έβγαζες στην ντόπια αγορά.

Τι ζητάει ένας μάγειρας ή ένας σεφ σε ένα ριάλιτι για παράδειγμα; Ζητάει μια δική του εκπομπή ή ένα δικό του ζαχαροπλαστείο, αν και τίποτα δεν είναι βέβαιο όπως είδαμε στην περίπτωση Χανταμπάκη που από συμπαθής έγινε αντιπαθέστατος σε λίγες ώρες και με ποσοστό «επιτυχίας» σε εκπομπές λιγότερο καλό από ότι ανέμενε ο ίδιος. Παρόλα αυτά υποψήφια για ριάλιτι είναι η γυναίκα του, Όλγα Πηλιάκη, σε μια δεύτερη απόπειρα της ίδιας οικογένειας στο δρόμο προς τη δημοσιότητα. Για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου π.χ. είναι μια κάποια λύση αφού είδε την πόρτα του Alpha να κλείνει και καμία άλλη να ανοίγει εύκολα.

Κατά τα άλλα στα ριάλιτι συνωστίζονται τηλεπερσόνες, ινσταγκραμοπερσόνες και λοιπές διάσημες του διαδικτύου που θέλουν ακόμα μια μέρα δημοσιότητας για να διαφημίζουν προϊόντα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και μερικές πιο σοβαρές περιπτώσεις που γιατί όχι; Δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν την εμπειρία που πιστεύουν ότι δε θα τους ζημιώσει κιόλας.

Βέβαια, καθώς πρώτα κρίνονται οι χαρακτήρες και όλοι σε αυτόν τον κόσμο πιστεύουμε πως έχουμε πάντα δίκιο και είμαστε τέλεια φτιαγμένοι, πολλοί λίγοι είναι αυτοί που έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο τους να φύγεις «δαρμένος» από κάτι που δεν έχεις καλά- καλά καταλάβει.

Από τις μακρινές αμμουδιές της καραϊβικής μέχρι την Κουρούτα, ο δρόμος της επιτυχίας μάλλον δε θα κριθεί στις παραγωγές αλλά στις «τρολιές», τις συμπεριφορές και τις μικρές «αναστατώσεις» στις παρέες των πάντα φίλων παικτών, διασήμων, λιγότερο διασήμων και υποψήφιων διασήμων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο