7 Σεπ 2017

Ερωτικές επιστολές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκαν μέσω Facebook


Στην εποχή της άμεσης πληροφορίας και των social media, πολλά πράγματα που στο παρελθόν ...
φαίνονταν από δύσκολα έως αδύνατα, πλέον γίνονται πολύ πιο εύκολα. Ένα από αυτά είναι η εύρεση απολεσθέντων αντικειμένων.





Αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορεί να επιβεβαιώσει ο Αντριέν Μίλερ, ένας Ολλανδός που στις 29/08 είχε χάσει μια βαλίτσα γεμάτη επιστολές γραμμένες από τον πατέρα του, ο οποίος υπηρετούσε στον γερμανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, χάρη στο Facebook, τα πολύτιμα υπάρχοντά του έφτασαν ξανά στα χέρια του.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν τα ολλανδικά ΜΜΕ και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα ζευγάρι, αφού βρήκε τη βαλίτσα την Κυριακή 03/09 στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ουτρέχτης, παρέδωσε στον Μίλερ τη βαλίτσα με το πολύτιμο περιεχόμενο.

Ο Μίλερ περίμενε το τρένο για να επιστρέψει στο σπίτι του, στη νότια πόλη Μπρούνσουμ, κοντά στο Μάαστριχτ, αφού πήρε τις επιστολές από τα χέρια της αδελφής του. Ωστόσο, όπως μετέδωσε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός 1Limburg, όταν έφθασε το τρένο, μέσα στη βιασύνη του, ξέχασε τη βαλίτσα.

Το ζευγάρι που την βρήκε, ανάρτησε μήνυμα στο Facebook, και έπειτα από 27.700 και πλέον κοινοποιήσεις και τη συνδρομή του ραδιοφωνικού σταθμού, ο Μίλερ εντοπίστηκε.

Τα τρυφερά γράμματα δίνουν μια μικρή ιδέα αυτού που μπορεί να βίωνε ο στρατιώτης Μίλερ στο Ανατολικό Μέτωπο, εκεί όπου οι ναζιστικές δυνάμεις επιδίωκαν την εισβολή τους στη σοβιετική Ένωση. «Αγάπη μου, σου γράφω για να ξέρεις ότι όλα πάνε καλά»… Με αυτές τις λέξεις αρχίζουν οι περισσότερες επιστολές, συνεχίζονται με λεπτομέρειες για τη διατροφή των στρατιωτών και αναφορές για την ασφάλειά τους εκείνες τις ώρες και συχνά υπογράφονταν με τη φράση «ο σύζυγός σου που σε αγαπά».

Ο Μίλερ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ότι είναι ευτυχής που βρήκε τις επιστολές και ότι θέλει να τις διαβάσει στην κόρη του. Δεν ξέρει τί συνέβη στον πατέρα του, που χάθηκε το 1944 μέσα στο χάος του πολέμου. «Άραγε τάφηκε σε κοινοτάφιο ή πέθανε ως αιχμάλωτος πολέμου του ρωσικού στρατού; Ποτέ δεν θα το μάθουμε», είπε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο