5 Σεπ 2017

Σάλος με Παναγιώτη Δράκο, καθηγητή μουσικής: Πώς ασελγούσε σε ανήλικα ενώ έκανε μάθημα. Τι απίστευτο βρήκαν πάνω του


Πώς ασελγούσε σε ανήλικα ενώ έκανε μάθημα ο καθηγητής μουσικής Παναγιώτης Δράκος;

Δράκος, όνομα και πράγμα, ως...
ειρωνεία, ονομάζεται ο καθηγητής μουσικής που ασελγούσε σε μικρές μαθήτριές του, ηλικίας από μόλις 9 έως 11 ετών, στα βόρεια προάστια.




Το πλήρες ονοματεπώνυμό του είναι Παναγιώτης Δράκος και γεννήθηκε στις 26-5-1957 στην Αθήνα.

Τα στοιχεία του δόθηκαν στην δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στη σύλληψη του 60χρονου προχώρησε το βράδυ της 31ης Αυγούστου η Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για καθηγητή μουσικής, σε ωδείο των βορείων προαστίων, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθητριών του.

Μάλιστα, τις πράξεις του διατηρούσε σε φωτογραφικό αρχείο, μέρος του οποίου είχε πορνογραφικό περιεχόμενο.

Ο Παναγιώτης Δράκος σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών. Από το 1982 έως το 1992 ήταν Πρώτο φλάουτο στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πρώτο φλάουτο επίσης έως το 1992 και στην Ορχήστρα των Χρωμάτων από το 1989 που ιδρύθηκε.

Από το 1992 είναι Πρώτο φλάουτο στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Είναι μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος» και του ντουέτου «Δίφωνον».

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κ.Ο.Α., την Κ.Ο.Θ., την Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα ορχήστρα των φίλων της Μουσικής, καθώς και με άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές ορχήστρες και συγκροτήματα.

Ωστόσο σήμερα ο Παναγιώτης Δράκος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όχι εξαιτίας της μουσικής του καριέρας αλλά γιατί εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, έβρισκε την ευκαιρία να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του πάνω στις ανήλικες μαθήτριές του.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο ίδιος είναι πατέρας δύο παιδιών δεν λειτούργησε ανασταλτικά, τραυματίζοντας για πάντα τις ευαίσθητες ψυχές των ανηλίκων κοριτσιών.

Οι σπουδές του στη μουσική και η μετέπειτα καριέρα του φαίνεται πως δεν εξευγένισαν την προσωπικότητά του, αφού τον βαρύνουν αδικήματα με ιδιαίτερη ποινική και κοινωνική απαξία καθώς στρέφονται κατά ανηλίκων παιδιών.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, όταν μία από τις μαθήτριές του ηλικίας 9 ετών, το τελευταίο εξάμηνο διαμαρτυρόταν στους γονείς της, αρνούμενη να πάει στο ωδείο. Μετά από πιέσεις των γονέων, η μικρή αποκάλυψε ότι ο καθηγητής ασελγούσε σε βάρος της.

Οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν δύο ακόμη περιπτώσεις ασέλγειας σε άλλα δύο ανήλικα κορίτσια, 9 και 11 ετών.

Σημειώνεται ότι ο 60χρονος ήταν διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα καθώς και σε σωματική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δύο πιστόλια, ένα δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι, κάννη, κλείστρο, έξι μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, καθώς και ψηφιακοί δίαυλοι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ έχει δοθεί σχετική εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της αποπλάνησης παιδιού, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα (12) έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα (14) έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, από πρόσωπο που παρέδιδε μαθήματα σε ανήλικη, της πορνογραφίας ανηλίκων από δράστη που χρησιμοποίησε ανήλικο που δεν συμπλήρωσε το δέκατο πέμπτο έτος κατ’ εξακολούθηση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο