17 Σεπ 2017

Πώς είναι οι τοποθεσίες που γυρίστηκε το «Κορίτσια στον Ήλιο» μετά από μισό αιώνα


Καλοκαίρι του 1967. Ο Γιάννης Βόγλης θα πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία-σταθμό στην καριέρα του μαζί με την...
, νεαρή τότε, Αμερικανίδα ηθοποιό Αν Λόμπεργκ, το «Κορίτσια στον Ήλιο».





Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους. Ένας βοσκός, ο Γιάννης Βόγλης, θα θελήσει να δώσει μερικά αμύγδαλα σε μια όμορφη Αγγλίδα τουρίστρια. Αυτή θα παρεξηγήσει την ενέργειά του, θα φοβηθεί και θα αρχίσει να τρέχει. Αυτός θα αρχίσει να τρέχει πίσω της φωνάζοντας με αποτέλεσμα να βρεθεί στη φυλακή κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού. Σύντομα, μια παράξενη ερωτική σχέση θα αναπτυχθεί μεταξύ τους, αφού κανείς από τους δύο δε μιλάει τη γλώσσα του άλλου. Η νεαρή μάταια προσπαθεί να πείσει τους αστυνομικούς ότι δε συνέβη τίποτα και του συμπαρίσταται όσο καιρό κρατείται.




Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι η ταινία που άφησε ιστορία με την ατάκα «Στάσου, μύγδαλα» γυρίστηκε στο Μπατσί της Άνδρου, το νησί από το οποίο καταγόταν από την πλευρά της μητέρας του ο Γιάννης Βόγλης. Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι η ταινία σκηνοθεσίας Βασίλη Γεωργιάδη και παραγωγής Κλέαρχου Κονιτσιώτη γυρίστηκε στο τουριστικό σήμερα Μπατσί της Άνδρου, μετά από δική του προτροπή με σημαντικό κριτήριο το χαμηλό κόστος παραγωγής καθώς ο Βόγλης είχε εκεί αρκετές γνωριμίες. Το σημείο ήταν ιδανικό καθώς στόχος ήταν να βρεθεί ένα απόμακρο, κάπως ερημικό χωριό. Τι κι αν τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα, το Μπατσί της Άνδρου είναι σε πρώτο πλάνο υπό τις μουσικές του Σταύρου Ξαρχάκου.

Μισό αιώνα μετά, το καλοκαίρι του 2017 το χωριό που γυρίστηκε το «Κορίτσια στον Ήλιο» είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη του νησιού και σφύζει από ζωή αρκετούς μήνες το χρόνο.

Το newsbeast.gr βρέθηκε στις τοποθεσίες που γυρίστηκαν πολύ χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας, στο Μπατσί της Άνδρου και σας παρουσιάζει πώς είναι σήμερα.









Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο