18 Αυγ 2017

Αντίο Crazy Girl του ελληνικού κινηματογράφου (Εικόνες - Βίντεο)


Το 1967 “Οι θαλασσιές οι χάντρες» ταξιδεύουν στις Κάννες και η Ελληνίδα καλλονή κάνει όλα τα κεφάλια να γυρίσουν με ...
κροσέ μίνι φόρεμα.

Ατέλειωτα πόδια, ξανθιά, μπλαζέ. Οι γυναίκες ήθελαν να της μοιάσουν, οι άνδρες την ήθελαν κολασμένα. Κουτουλάμε πάνω στα κλισέ μιλώντας για τη Ζωή Λάσκαρη. Δεν γίνεται αλλιώς. Αρχετυπικά σέξι, πρωταγωνίστησε σε ταινίες που άφησαν εποχή. Ήταν μία νικήτρια καλλιστείων ομορφιάς που έγινε σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά, κακομαθημένο κορίτσι της Φίνος Φιλμ, δυναμική θεατρική πρωταγωνίστρια.


Η Ζωή Λάσκαρη γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1944 στη Θεσσαλονίκη. Το 1959, χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 16 στέφεται Σταρ Ελλάς. Δύο χρόνια μετά, όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη απορρίπτει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Κατήφορος το 1961, ο Γιάννης Δαλιανίδης της δίνει ένα νέο επίθετο (το δικό της ήταν Κουρούκλη) και το εισιτήριο για τα αστέρια. 


Η ταινία περιλαμβάνει τολμηρές για την εποχή σκηνές, η Λάσκαρη εμφανίζεται γυμνόστηθη, τα ταμεία σπάνε. Ο Φιλοποίμην Φίνος της κλείνει αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Φίνος Φιλμ και η Λάσκαρη γινεται μαζί με την Αλίκη και την Τζένη Καρέζη σούπερσταρ.


Ίσως η καλύτερη ταινία της. “Γυμνοί Στο Δρόμο”, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Η ταινία είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Η Γειτονιά Των Αγγέλων”. Μαζί της ο Ανδρέας Μπάρκουλης.


Με τον Νίκο Κούρκουλο στην ταινία “Γυμνοί στο δρόμο”.

Η Ζωή Λάσκαρη ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο στα μέσα της δεκαετίας του ’60, ενώ στα 70ς σημείωσε μεγάλες θεατρικές επιτυχίες με τα έργα του Γιάννη Δαλιανίδη Μαριχουάνα Στοπ και Εραστές του ονείρου (στο δεύτερο με συμπρωταγωνιστή τον Τόλη Βοσκόπουλο το 1972). Ακολούθησε μία καριέρα που διήρκεσε πάνω από τρεις δεκαετίες, με συνεργασίες με σκηνοθέτες όπως ο Μίνως Βολανάκης και ο Ανδρέας Βουτσινάς και οργανισμούς όπως το ΚΘΒΕ και το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Αντικείμενο του πόθου για το πανελλήνιο η Ζωή Λάσκαρη απασχόλησε έντονα στα νιάτα της τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με την προσωπική της ζωή. Ήταν παντρεμένη για περισσότερα από 40 χρόνια με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο και είχε δύο κόρες, μαζί του τη Μαρία – Ελένη και από τον προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο τη Μάρθα. 


Περιοδικό Εικόνες, 21 Αυγούστου 1985.

Ξαναδείτε την στις ταινίες Μερικοί το προτιμούν κρύο, Νόμος 4000, Κορίτσια για φίλημα, Στεφανία, Μια κυρία στα μπουζούκια, Οι θαλασσιές οι χάντρες και πολλές άλλες.

Να σημειώσουμε πως στη σκηνή από τις Θαλασσιές τις χάντρες που πέρασε στην ιστορία του ελληνικού σινεμά με τη Λάσκαρη να τραγουδάει το Crazy Girl, ακούγεται η φωνή της Αλέκας Κανελλίδου.

Το look της Ζωής σε αυτή τη σκηνή, όπως και σε όλη την ταινία παραμένει iconic.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο