16 Αυγ 2017

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στην Αθήνα και στους Δελφούς.


Έλληνες, Κινέζοι και άλλοι στο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στην Αθήνα και στους Δελφούς. ...




Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου ( ΚΕΔΡΑ, blog: dramacentre.wordpress.com) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) απευθύνουν πρόσκληση συμμετοχής για το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος που θα διεξαχθεί από τις 26 Αυγούστου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2017. Το εργαστήριο αυτό αποτελεί την καταληκτική φάση του Προγράμματος που το ΙΜΚ και το ΚΕΔΡΑ υλοποιούν με την οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αναπτύσσοντας, εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μια σημαντική δέσμη δράσεων με αντικείμενο την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ερμηνεία και παρουσίαση του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος (site: www.kedra.gr). 

Θέμα του Διεθνούς Εργαστηρίου θα είναι η δραματοποίηση μιας σύνθεσης επιλεγμένων χωρίων από τον τραγικό κύκλο του Οιδίποδα (Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Οιδίπους επί Κολωνώ). 

Οι εντατικές πρόβες του εργαστηρίου, που θα διευθύνει ο καθηγητής και σκηνοθέτης Γιάγκος Ανδρεάδης με εκλεκτή ομάδα συντελεστών (Φάνης Καφούσιας, Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Πέπη Ρηγοπούλου, Γιάννης Τράντας κ.ά.) θα διεξαχθούν σε καθημερινή βάση και σε απογευματινές ώρες στο ΙΜΚ και οι ανοιχτές πρόβες/παραστάσεις θα δοθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 13 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Φρύνιχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών στις 15 Σεπτεμβρίου και αλλού.

Από τους νέους ηθοποιούς που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση θα επιλεγούν έξι για να συμμετάσχουν στο εργαστήριο. Τα ζητούμενα προσόντα είναι, πλην της υποκριτικής, επίδοση στο τραγούδι και στον χορό και γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ήδη στο Εργαστήριο μετέχει ομάδα επιλεγμένη από καθηγητές και σπουδαστές/ηθοποιούς της Κεντρικής Ακαδημίας Δράματος του Πεκίνου. 

Οι υποψηφιότητες μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο email: iandreadis19@gmail.com 

Η συνάντηση με τους υποψηφίους θα πραγματοποιηθεί στην Λεωφόρο Συγγρού 44, β’ όροφος, την Τρίτη 22 Αυγούστου, 18:00 – 22:00. 

Επικοινωνία: Γ. Ανδρεάδης, τηλ. 6983929395 

Φωτογραφία : θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο