1 Ιουλ 2017

Το The Zoo υποδέχεται τους Next Step Quintet και τον Tivon Pennicott


Τετάρτη 12 Ιουλίου | 10.00 μ.μ.

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου, το The Zoo υποδέχεται τους Next Step Quintet και έναν... από τους πιο ανερχόμενους Αμερικανούς σαξοφωνίστες, τον Tivon Pennicott, με αφορμή την παρουσίαση του δεύτερου album του συγκροτήματος. Η συμμετοχή του Tivon Pennicott στο νέο album του Κουιντέτου, φέρνει τον ταλαντούχο μουσικό το καλοκαίρι στην Αθήνα για την παρουσίασή του. 


Το Κουιντέτο δημιουργήθηκε το 2011 από πέντε μουσικούς με κοινές επιρροές και όραμα. Αν και είναι ακόμα κάτω από τριάντα, έχουν κερδίσει τόσο κοινό όσο και κριτικούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2016 κέρδισαν την πρώτη θέση στην κατηγορία "Μικρή μπάντα" στο διαγωνισμό τζαζ του Made in New York. Παρουσιάστηκαν επίσης στο Tribeca Performing Arts Center στη Νέα Υόρκη, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Κέντρου Ωνάση και του Ιδρύματος Μποδοσάκη.


Ο Αμερικανός Tivon Pennicott ήταν ακόμα στο κολέγιο όταν ο Kenny Burrell τον κάλεσε για να συμμετάσχει στο κουιντέτο του. Μαζί με το θρυλικό κιθαρίστα της τζαζ, ο Pennicott εμφανίστηκε σε πολλές διάσημες μουσικές, τζαζ, σκηνές και φεστιβάλ, καθώς επίσης και στο live CD του Burrell Be Yourself. Μετά τη μετακόμιση του στη Νέα Υόρκη, το 2009, ο Tivon κέρδισε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Thelonious Monk. Έπαιξε και κατέγραψε με τους βραβευμένους GRAMMY Gregory Porter (στα Be Good και Liquid Spirit) και την Esperanza Spalding. Το ντεμπούτο άλμπουμ του Pennicott, Lover Of Nature (2014, New Phrase Records), καταγράφει τους ραφινάτους μελωδικούς αυτοσχεδιασμούς, προβάλλοντας έναν παίκτη του οποίου η μουσική ωριμότητα εκτείνεται πολύ πέρα από την ηλικία του. 


Next Step Quintet

Θοδωρής Κότσυφας – Κιθάρα

Γιάννης Παπαδόπουλος – Πιάνο

Κωνσταντίνος Μάνος – Κοντραμπάσο

Βασίλης Ποδαράς –Ντραμς

Guest

Tivon Pennicott - Σαξόφωνο


Links

Facebook page: https://www.facebook.com/pg/TheNextStepQuintet

Audio: https://soundcloud.com/user-693722246

Video: https://www.youtube.com/channel/UCDbVdCdQQ9FolkE9oFXeptw


InFo 

The Zoo | Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6745375

Πέμπτη 6 Ιουλίου| Έναρξη 22:00

Είσοδος: 8 ευρώ με μπύρα

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο