30 Ιουλ 2017

Θεωρίες και spoilers για το Game of Thrones που σίγουρα (δεν) θες να διαβάσεις


Τώρα πια, που φθάσαμε… αισίως στον έβδομο κύκλο του Game of Thrones (GOT) έχουμε την αίσθηση πως οι θεατές ...
της σειράς-φαινόμενο του HBO είναι οι σεναριογράφοι! Και αυτό διότι δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν μαντέψει σωστά της εξελίξεις στο Γουέστερος.




Οι θαυμαστές της σειράς πολύ καιρό πριν την έκτη σεζόν είχαν αποκαλύψει πως γονείς του Τζον Σνόου ήταν η Λιάνα Στάρκ και ο Ραίγκαρ Ταργκάριεν, πως η Σέρσεϊ θα ανατινάξει το Σεπτ του Μπέιλορ καθώς επίσης και την ανάσταση του «Βουνού». Είναι λες και οι σεναριογράφοι του GOT αντλούν ιδέες από τους τηλεθεατές ή πως οι φανς που επιδίδονται σε συζητήσεις επί συζητήσεων στο Διαδίκτυο κατάφεραν να «μπουν στο μυαλό» των σεναριογράφων.

Αν δεν θέλεις να βομβαρδιστείς από spoiler καλά θα κάνεις να σταματήσεις εδώ την ανάγνωση και να μην διαβάσεις παρακάτω τις δέκα θεωρίες που ενδεχομένως ισχύουν.


Και αν ο Νεντ Σταρκ δεν είναι νεκρός;

Όπως μάθαμε και μετά την ανάσταση του Τζον Σνόου, κανένας στο Game of Thrones δεν μπορεί να θεωρηθεί στα σίγουρα νεκρός. Μία θεωρία θέλει τον Νεντ Σταρκ να είναι ζωντανός και να βρίσκεται στο Κόκκινο Φρούριο. Κάπου εδώ μπλέκεται και ο Σύριο Φορέλ (ο αγαπημένος δάσκαλος της Άρια) ο οποίος βρίσκεται στο ίδιο μέρος. Ωστόσο ακατανόητο παραμένει το γεγονός πως ο συγκεκριμένος χαρακτήρας θα μπορούσε να αφήσει την οικογένεια του στη δεινή θέση που βρισκόταν και βρίσκεται ακόμα, αρχής γενομένης από τον θάνατο του. Ωστόσο δεν είναι απίθανο η θεωρία να ισχύει αφού ο Τζόρτζ Μάρτιν είναι… περίπτωση συγγραφέα.


Ο Μπραν Σταρκ έχτισε το τείχος και με τον τρόπο του επηρέασε όλη την ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά μας;

Στην έκτη σεζόν αποκαλύφθηκε πως ο Μπραν δεν μπορεί απλά να δει στο παρελθόν αλλά έχει και την ικανότητα να το αλλάξει. Χιλιάδες θεωρίες υπάρχουν για τις δυνάμεις του και σε όλες ο Μπραν είναι συνδεδεμένος με την αρχή της ιστορίας του Γουέστερος.

Ήδη ο μικρότερος από την οικογένεια Σταρκ τρέλανε το μυαλό του Χόντορ, κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στον χρόνο και πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ακριβώς το ίδιο συνέβη και με τον «Τρελό Βασιλιά» Έρις Ταργκάριεν που ήταν ευρέως γνωστό ότι «άκουγε φωνές».

Ακόμα πιο παλιά, οι φαν θεωρούν ότι ο Μπραν Σταρκ είναι ο Μπραν ο Χτίστης που έφτιαξε το τείχος για να μείνουν μακριά οι White Walkers. (Στα βιβλία, όλοι οι υπήκοοι των Επτά Βασιλείων με το όνομα Μπραν ή Μπράντον το έχουν προς τιμήν αυτού του χαρακτήρα). Όσοι υποστηρίζουν σθεναρά αυτή την θεωρία παραθέτουν και απόσπασμα από τα βιβλία του Μάρτιν στο οποίο η ηλικιωμένη κουβερνάντα λέει τα εξής στον μικρό Μπραν Σταρκ:

«”Μπορώ να σου διηγηθώ μία ιστορία για τον Μπράντον τον Χτίστη” είπε η γιαγιά. “Αυτή ήταν η αγαπημένη σου”. Πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, ο Μπράντον ο Χτίστης έχτισε το Γουίντερφελ και κάποιοι λένε και το τείχος. Ο Μπραν ήξερε το παραμύθι αλλά ποτέ δεν ήταν το αγαπημένο του. Ίσως σε άλλα αγόρια με το όνομα Μπράντον να άρεσε αυτή η ιστορία. Κάποιες φορές η γιαγιά του μιλούσε λες και ήταν ο Μπράντον, το μωρό που είχε φροντίσει όλα αυτά τα χρόνια και άλλες φορές τον μπέρδευε με τον θείο του τον Μπράντον, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Τρελό Βασιλιά πριν γεννηθεί ο Μπραν. Κάποτε του είχε πει πως είχε ζήσει τόσα πολλά χρόνια που όλοι με το όνομα Μπράντον Σταρκ είχαν γίνει ένα πρόσωπο στο κεφάλι της».


Το Κυνηγόσκυλο και το Βουνό θα αλληλοσκοτωθούν;

Οι φαν περιμένουν αυτή την στιγμή εδώ και πολύ καιρό: τι θα γίνει με τα αδέρφια Σάντορ «Κυνηγόσκυλο» και Γκρέγκορ «Βουνό» Κλεγκέιν. Η θεωρία πως οι δυο τους θα αλληλοσκοτωθούν άνθισε και πάλι όταν ο Σάντορ δεν σκοτώθηκε από την Μπριέν. Το Βουνό κατάφερε επίσης να… αναστηθεί με μαύρη μαγεία αφού ο Όμπεριν Μαρτέλ τον είχε δηλητηριάσει κατά την διάρκεια της μονομαχίας τους. Είναι προφανές πως τα αδέρφια Κλεγκέιν δεν τα πάνε καθόλου καλά μεταξύ τους, γεγονός που αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον Σάντορ όταν είπε πως ο αδερφός του τον έκαψε στο πρόσωπο.


Και αν ο Τίριον είναι Ταργκάριεν και μπορεί να ελέγξει τους δράκους;

Τώρα που ξέρουμε ότι ο Τζον Σνόου είναι στην πραγματικότητα απόγονος των Ταργκάριεν, η επόμενη έκπληξη θα είναι το ίδιο να ισχύει και με τον Τίριον. Αυτό προκύπτει από την θεωρία Ε+Τ=Τ που σημαίνει Έρις και Τζοάνα ίσον Τίριον. Στα βιβλία γίνεται γνωστό ότι ο Τρελός Βασιλιάς Έρις είχε μανία με την Τζοάνα Λάνιστερ, σύζυγο του Τάιγουϊν. Σύμφωνα με αυτή την θεωρία, ο Έρις άφησε έγκυο την Τζοάνα που πέθανε ενώ γεννούσε τον Τίριον (το ίδιο συνέβη και στις δύο άλλες γέννες Ταργκάριεν, του Τζον και της Ντενέρις). Ίσως έτσι εξηγείται και η τελευταία φράση που είπε ο Τάιγουϊν στον Τίριον πριν τον σκοτώσει: «εσύ δεν είσαι γιος μου». Εδώ έρχεται και η θεωρία για τους τρεις δράκους σύμφωνα με την οποία η Ντενέρις είναι η μία αναβάτης, ωστόσο χρειάζονται και ακόμα δύο Ταργκάριεν για να τους κουμαντάρουν (Τζον και Τίριον). Άλλωστε, ποιος δεν θυμάται το πόσο ήρεμος και άνετος ήταν ο Τίριον όταν συνάντησε για πρώτη φορά τους δράκους;


Ο Τζέιμι θα σκοτώσει την Σέρσεϊ όπως έκανε και με τον Τρελό Βασιλιά;

Αν συμβεί θα είναι τραγικό και ικανοποιητικό την ίδια στιγμή. Ο Τζέιμι θα πρέπει να σκοτώσει την αδερφή και ερωμένη του ενώ μεταλλάσσεται σε μία Τρελή Βασίλισσα. Ενδεικτικό για την σχέση που έχουν πλέον μεταξύ τους, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Τζέιμι κοίταγε την Σέρσεϊ όταν στέφθηκε βασίλισσα, αμέσως μετά την ανατίναξη του Σεπτ που οδήγησε τον γιο τους στην αυτοκτονία. Δεν φαινόταν και ιδιαίτερα ικανοποιημένος!

Επίσης, όταν η Σέρσεϊ ήταν μικρή, μία μάγισσα προφήτευσε πως θα δει τα παιδιά της να πεθαίνουν και στο τέλος θα δολοφονηθεί. Η προφητεία συνεχίζει με τα εξής λόγια: «Και όταν τα δάκρυα θα στεγνώσουν, ο βάλονγκαρ (μικρός αδερφός στα βαλυριανά) θα τυλίξει τα χέρια του γύρω από τον λευκό, απαλό λαιμό σου και θα σου πάρει την ζωή».


Ο Σαμ διηγείται το Game of Thrones;

Οι τηλεθεατές παρατήρησαν στην τελευταία σκηνή του τελευταίου επεισοδίου της έκτης σεζόν πως όταν ο Σάμγουελ Τάρλι μπαίνει μέσα στην βιβλιοθήκη της Ακρόπολης στην Ολντάουν υπάρχει ένα γυροσκόπιο που είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που φαίνεται στους τίτλους αρχής της σειράς.

Πέρυσι το καλοκαίρι, ο Τζον Μπράντεϊ που υποδύεται τον Σαμ δήλωσε πως είναι πιθανό ο χαρακτήρας του να διηγείται την ιστορία που βλέπουμε. «Σύμφωνα με μία θεωρία, ότι βλέπουμε αυτή την στιγμή και το πώς βιώνουμε το Game of Thrones είναι από την διήγηση του Σαμ», δήλωσε ο ηθοποιός. «Η λογική λέει πως η ιστορία του Γουέστερος και η ιστορία για την κατάκτηση του Σιδερένιου Θρόνου είναι γραμμένα σε ένα βιβλίο που βρίσκεται στην βιβλιοθήκη».

Τέλος, φαν υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη θεωρία στοιχειοθετείται και στην έβδομη σεζόν, όταν ο Σάμγουελ είναι με τον Μεγάλο Μέιστερ στην βιβλιοθήκη και ο δεύτερος του λέει ότι γράφει το χρονικό των πολέμων μετά τον θάνατο του Βασιλιά Ρόμπερτ του πρώτου. Τότε ο Σάμγουελ δυσανασχετεί με τον τίτλο του μυθιστορήματος για να ρωτήσει τον Μέιστερ «μήπως θα έπρεπε να είναι πιο ποιητικός;» Μήπως ο τελικός συγγραφέας είναι τελικά ο Τάρλι και το βιβλίο του ονομαστεί Game of Thrones;


Η Άρια θα σκοτώσει τον Μικροδάχτυλο;

Όλοι περιμένουν την έξαρση στο εκδικητικό αμοκ της Άρια Σταρκ που έχει υποσχεθεί ότι θα σκοτώσει όλους όσους έκαναν κακό στα αγαπημένα της πρόσωπα. Σε μία από τις τελευταίες της φωτογραφίσεις, η Άρια Σταρκ έχει ένα στιλέτο από βαλυριανό ατσάλι που άνηκε στον Μικροδάχτυλο.

Η λογική εξήγηση είναι πως η Άρια έκλεψε το στιλέτο για να τον σκοτώσει. Υπάρχει όπως ακόμα μία θεωρία που θέλει την Άρια να έχει αναστηθεί αφού πρώτα είχε σκοτωθεί από την Waif (ποτέ δεν είδαμε την τελευταία σκηνή) και πλέον να έγινε ο «κανένας».


Ο Γκέντρι ξέρει να δουλεύει το βαλυριανό ατσάλι;

Τα βαλυριανά ξίφη εκτός από σπάνια είναι τα μόνα που μπορούν να σκοτώσουν τους White Walkers. Ο Γκέντρι, το μόνο παιδί του Ρόμπερτ Μπαράθιον που βρίσκεται εν ζωή, το έσκασε στο τέλος της τρίτης σεζόν. Οι φαν υποστηρίζουν πως ο Σάμγουελ θα καταφέρει στην Ακρόπολη να βρει έναν τρόπο για την δημιουργία βαλυριανού ατσαλιού και τελικά θα συνεργαστεί με τον Γκέντρι. Η θεωρία στηρίζεται στο γεγονός ότι ο Γκέντρι πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά ως μαθητευόμενος του Τόμπχο Μοτ, ενός ανθρώπου που ξέρει να δουλεύει το βαλυριανό ατσάλι.


Ο Τζον Σνόου είναι ο Αζόρ Αχάι;

Στα βιβλία του Μάρτιν υπάρχει ο θρύλος για τον Αζόρ Αχάι (Πολεμιστή του Φωτός): «ένας ήρωας που πολέμησε το σκότος με το κόκκινο σπαθί του» και «έδωσε θάρρος στη φυλή των ανθρώπων για να πολεμήσει, μαζί με τον σπαθί του, τον Φωτοδότη». Σύμφωνα με την προφητεία «όταν το κόκκινο αστέρι ματώσει και το σκοτάδι μας περικυκλώσει, ο Αζόρ Αχάι θα γεννηθεί μέσα από τους καπνούς και το αλάτι για να ξυπνήσει τους δράκους». Η Μελισάντρα πίστευε πως ο Αζόρ Αχάι ήταν ο Στάνις Μπαράθιον αλλά έπεσε έξω. Μετά βρέθηκε με την νυχτερινή φρουρά, ανέστησε τον Τζον Σνόου και στην έβδομη σεζόν που πλέον την έχουν διώξει από το κάστρο της Νυχτερινής Φρουράς, πήγε στην Ντενέρις και της ζήτησε επίμονα να καλέσει τον Τζον Σνόου για να αλληλοβοηθηθούν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο