31 Ιουλ 2017

Πως και γιατί "χάθηκε" η ταινία "Mάμμα Μια 2" από την Άνδρο!


Η Ελλάδα - και η Άνδρος - έχασαν μια σπάνια και μοναδική ευκαιρία να προβληθούν και να προβάλουν...
διεθνώς τις ομορφιές τους, μέσα από μια κινηματογραφική παραγωγή του Χόλυγουντ, που εξασφαλισμένα… θα έσπαγε ταμεία!





Το «τέρας της γραφειοκρατίας» η αδιαφορία και η έλλειψη στοιχειώδους τουριστικής ευαισθησίας, είναι οι αιτίες που έδιωξαν τους συντελεστές της ταινίας «MammaMia» από τα ελληνικά νησιά και τους έστειλαν στην Κροατία,(και συγκεκριμένα στο νησάκι Βις της Δαλματίας), όπου αρχίζουν σε λίγες μέρες τα γυρίσματα του νέου φιλμ, το οποίο θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2018.


Η επιτυχία της πρώτης ταινίας - που γυρίσθηκε το 2007 στην Σκόπελο και την Σκιάθο - οδήγησε τους συντελεστές της να κάνουν και το «Mamma Mia 2» και πάλι στην Ελλάδα. Αυτή την φορά όμως σε νησί των Κυκλάδων.

Επέλεξαν τρία, ανάμεσα τους και την Άνδρο και μάλιστα στελέχη της παραγωγής ήρθαν στο νησί, για να βρουν παραλίες χωριά και μέρη στα οποία θα γυρίζονταν οι σκηνές. Από τα τρία νησιά η Άνδρος θεωρήθηκε η επικρατέστερη!

Ωστόσο όλα ναυάγησαν. Η εφημερίδα DailyMail, που αναφέρει όλο το παρασκήνιο είναι αποκαλυπτική: Το περιβόητο «τέρας της γραφειοκρατίας», που βασανίζει τους Έλληνες πολίτες σε κάθε τους επαφή με το Δημόσιο, «έφαγε» τώρα και τους ξένους επενδυτές που υποτίθεται πως η χώρα επιθυμεί να προσελκύσει.

Η συνέχεια του εξαιρετικά επιτυχημένου μιούζικαλ Mamma Mia, που είχε γυριστεί το 2007 στην Σκόπελο, «μετακομίζει» στην Κροατία, όπου οι διαδικασίες για μια χολιγουντιανή παραγωγή είναι απλούστερες και άρα, οικονομικότερες...

Η εταιρία παραγωγής Universal δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση, εν τούτοις πηγές δήλωσαν πως η απόφαση «μετακόμισης» των γυρισμάτων όχι σε ένα ελληνικό κυκλαδίτικο νησί, όπως λέει το σενάριο, αλλά σε ένα κροατικό, ήταν ξεκάθαρα για γραφειοκρατικούς και οικονομικούς λόγους. Στην Κροατία, αναφέρει το δημοσίευμα, δεν απαιτείται άδεια για κάθε γύρισμα, η δουλειά γίνεται ευκολότερα και επομένως τα οικονομικά ωφέλη είναι μεγαλύτερα.

Στην νέα ταινία, που αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους, δέκα χρόνια μετά την πρεμιέρα της πρώτης, πρωταγωνιστούν, εκτός από την Meryl Streep και τον Pierce Brosnan, η Amanda Seyfried, ο Colin Firth και ο Dominic Cooper. Η βρετανίδα ηθοποιός Lily James εντάσσεται στο καστ και θα υποδυθεί τον χαρακτήρα της Μέριλ Στριπ σε νεαρή ηλικία, καθώς το θέμα της ταινίας (πρόκειται για prequel) έχει να κάνει με τις δικές της περιπέτειες στο ελληνικό καλοκαίρι».
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο