4 Ιουλ 2017

Έκκληση του Φεστιβάλ Αθηνών να μην πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας


Έκκληση προς τους εργαζόμενους του Φεστιβάλ Αθηνών να μην προχωρήσουν στη στάση εργασίας...
που έχουν εξαγγείλει για αύριο, 5 Ιουλίου, απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ελληνικό Φεστιβάλ AE». 




Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, παράλληλα «επιβεβαιώνει εκ νέου τη βούλησή του να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού όσον αφορά την καταβολή της αμοιβής τους για υπερωριακή εργασία και απασχόληση σε αργίες και εξαιρέσιμες ημέρες, όπως έχει και στο παρελθόν ρητά δεσμευτεί».

Σχετικά με τα άλλα αιτήματα των εργαζομένων, το ΔΣ επεξεργάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την αποτελεσματική λειτουργία του οργανισμού, με αλλαγές που θα οριστικοποιηθούν σε εύθετο χρονικό διάστημα, «λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των εργαζομένων και με γνώμονα να μη διαταραχτεί σε καμία περίπτωση η ομαλή λειτουργία του οργανισμού».


Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ της «Ελληνικό Φεστιβάλ» μετά τη σημερινή του συνεδρίαση:

«Με σημερινή του απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της “Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ” επιβεβαιώνει εκ νέου τη βούλησή του να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού όσον αφορά την καταβολή της αμοιβής τους για υπερωριακή εργασία και απασχόληση σε αργίες και εξαιρέσιμες ημέρες, όπως έχει και στο παρελθόν ρητά δεσμευτεί.

Από την Πέμπτη 29 Ιουνίου το ΔΣ έχει αποστείλει στο Υπουργείο Πολιτισμού σχέδιο τροπολογίας για την αλλαγή του ιδρυτικού νόμου του Φεστιβάλ, έτσι ώστε να ρυθμιστεί οριστικά το ζήτημα της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων. Ανεξαρτήτως ωστόσο της καθυστέρησης που μπορεί να υπάρξει στην έγκριση και ψήφιση της τροπολογίας, το ΔΣ δεσμεύεται ότι θα καταβάλει άμεσα την οφειλόμενη στους εργαζόμενους αποζημίωση.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων στην “Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ”, τα οποία άπτονται γενικότερων ζητημάτων της φυσιογνωμίας και της οργάνωσης του Φεστιβάλ, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι από την αρχή της θητείας του, το ΔΣ επεξεργάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με στόχο να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του οργανισμού. Τις αλλαγές αυτές το ΔΣ θα οριστικοποιήσει σε εύθετο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των εργαζομένων και με γνώμονα να μη διαταραχτεί σε καμία περίπτωση η ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τους εργαζόμενους να αναθεωρήσουν τη στάση τους, δεχόμενοι ότι κοινός στόχος είναι τόσο η υπεράσπιση και η προβολή του καλλιτεχνικού έργου, όσο και η θεσμική κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αν οι εργαζόμενοι εμείνουν στην απόφασή τους να πραγματοποιήσουν τη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει για αύριο, 5 Ιουλίου 2017, η διοίκηση και η καλλιτεχνική διεύθυνση ζητούν προκαταβολικά συγγνώμη από το κοινό για την αναστάτωση που θα προκληθεί. Με νεότερη ανακοίνωση, οι θεατές θα ενημερωθούν είτε για την αλλαγή των ημερομηνιών των παραστάσεων όπου αυτό είναι εφικτό, είτε για την επιστροφή του αντιτίμου σε περίπτωση ματαίωσής τους».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο