17 Ιουλ 2017

«Έφυγε» ο πατέρας του τρόμου Τζορτζ Ρομέρο


Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο 77χρονος σκηνοθέτης-θρύλος των ταινιών τρόμου του...
Χόλιγουντ Τζορτζ Ρομέρο.

...........................................


«Ο θρυλικός κινηματογραφιστής Τζορτζ Ρομέρο πέθανε την Κυριακή ακούγοντας το σάουντρακ της πιο αγαπημένης του ταινίας, "The Quiet Man" έχοντας τη σύζυγό του, Σούζαν Ντέζροσερ και την κόρη του, Τίνα Ρομέρο στο πλευρό του. Πέθανε ήσυχα στον ύπνο του, μετά από σύντομη, αλλά επιθετική μάχη με τον καρκίνο των πνευμόνων, αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του οικογένεια, πολλούς φίλους και μία κινηματογραφική κληρονομιά που συνεχίζει να αντέχει στον χρόνο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του μάνατζέρ του Κρις Ρο.

Το 1968 με την επαναστατική για την εποχή ταινία του «Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών» ξεκίνησε το είδος ταινιών ζόμπι. Η συμβολή του στον κινηματογράφο ήταν πολύ σημαντική, καθώς ταινίες ζόμπι γυρίζονταν και πριν το 1968, όμως ο Ρομέρο έθεσε τις βάσεις για τα σύγχρονα κινηματογραφικά θρίλερ.

Η ταινία είναι αξιοσημείωτη για τα φρικιαστικά ειδικά εφέ της και ο πρωταγωνιστής είναι Αφρο-Αμερικανός, φαινόμενο που σπανίζει στις ταινίες τρόμου εκείνης της περιόδου. Γυρίστηκε έξω από το Πίτσμπουργκ με προϋπολογισμό 114.000 δολαρίων, αλλά είχε έσοδα 30 εκατομμύρια δολάρια, έγινε κλασική καλτ και ακολούθησαν αμέτρητες του είδους.

Ο Ρομέρο σκηνοθέτησε τις συνέχειες της ταινίας, «Η Αυγή των Ζωντανών Νεκρών», «Η Ημέρα των Ζωντανών Νεκρών» και «Η Γη των Ζωντανών Νεκρών». Σκηνοθέτησε και ταινίες επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου χωρίς ζόμπι, «Τhe Crazies», «Season of the Witch» και την ανθολογία τρόμου «Creepshow».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο