29 Ιουν 2017

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό δείχνει τη Merilyn Monroe να γυμνάζεται - Ποιες ήταν οι ασκήσεις που λάτρευε; (φωτό)


Ήταν και θα είναι για πάντα ένα αιώνιο σύμβολο θηλυκότητας και όταν κάποιος ακούει...
το όνομα της μόνο όμορφες εικόνες μπορεί να φανταστεί!




Έκανε κυρίως βάρη και κοιλιακούς. Το 1952 πόζαρε για τον φακό του περιοδικού Life και τυχερός ήταν ο φωτογράφος Philippe Halsman.

Η Μέριλιν τον είχε καλέσει στο διαμέρισμά της στο Beverly Carlton Hotel και εκείνος θυμόταν από τη στιγμή: «Στο έδαφος υπήρχαν δύο μπάρες με βάρη. Την ρώτησα αν τις χρησιμοποιεί. "Ναι", μου απάντησε, "πολεμάω τον νόμο της βαρύτητας"».

Από τη συνάντησή τους προέκυψε μια εκπληκτική σειρά φωτογραφιών. Ο Philippe Halsman δείχνει την Μέριλιν να κάνει πιέσεις στήθους με αλτήρες σε έναν πάγκο, αλλά και σε άλλες φωτογραφίες με βάρη, «ψαλίδια» γυριστά ανάποδα στον αέρα, κοιλιακούς και επικύψεις για γλουτούς.


Ολα δείχνουν ότι η μεγάλη σταρ είχε ένα αθλητικό για την εποχή σώμα. «Προσέχω πολύ τη γραμμή μου», είχε δηλώσει η ηθοποιός στον φωτογράφο κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης.

Η Μέριλιν, αιώνιο σύμβολο ομορφιάς, ήταν στην πραγματικότητα φανατική της γυμναστικής: της άρεσε να περπατάει, να κολυμπάει και να χορεύει.

Η διατροφή ήταν παράλληλα ο μεγάλος σύμμαχος της Μέριλιν. Σε μια συνέντευξή της στο περιοδικό Pageant το 1952, με τίτλο «Πώς διατηρούμαι σε φόρμα», η ίδια μίλησε για τη διατροφή και την άσκησή της. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι χρησιμοποιούσε 2,5 κιλά αλτήρες και γύμναζε την πλάτη και το στήθος της για τουλάχιστον…10 λεπτά κάθε πρωί. Ελεγε επίσης ότι δεν έκανε καθόλου αερόβια άσκηση. Η διατροφή της (την εποχή εκείνη) θυμίζει σημερινές low-carb διατροφές, αλλά και με αρκετές παραξενιές: στο πρωινό της έπινε ένα ποτήρι ζεστό γάλα μέσα στο οποίο έριχνε 2 ωμά αυγά και τα ανακάτευε με ένα πηρούνι. Ενώ το βραδινό της ήταν συνήθως κρέας (μπριζόλα, συκώτι) με λαχανικά.

Ωστόσο, το βάρος της ανεβοκατέβαινε έντονα, αντικατοπτρίζοντας την έντονη συναισθηματική της ζωή, τις σχέσεις της με τους άντρες, αλλά και τις εξαρτήσεις της.




Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο