16 Ιουν 2017

Τελικά ποια είναι η αλήθεια πίσω από τις ερωτικές σκηνές των ταινιών;


Μπορεί να μας φαίνονται εύκολες οι ερωτικές σκηνές και πως δε χρειάζονται...
ιδιαίτερο κόπο για να πραγματοποιηθούν αλλά η αλήθεια είναι άλλη.




1. Πολλές ερωτικές σκηνές σχεδιάζονται από χορογράφους

Είναι δύσκολο να κάνεις μια σεξουαλική στιγμή να μοιάζει αυθόρμητη, γεμάτη πάθος, αλλά ταυτόχρονα χωρίς ατημέλητα μαλλιά και σβησμένο μακιγιάζ. Για να φαίνεται φυσική η ροή των κινήσεων, επιστρατεύονται χορογράφοι οι οποίοι σχεδιάζουν μια κανονική χορογραφία για τη σκηνή. Μια από αυτούς, η Tricia Brouk, λέει πως χορογραφεί τη σκηνή, χρησιμοποιώντας έναν άλλο χορευτή και μετά δείχνει το αποτέλεσμα στον σκηνοθέτη. Στην συνέχεια τη δείχνει σε κάθε ηθοποιό ξεχωριστά βάζοντας εκείνη στο ρόλο του αντίστοιχου παρτενέρ. «Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη και πάντα δίνονται αναλυτικές οδηγίες ώστε ο ηθοποιός να νιώθει σίγουρος όταν την εκτελεί».


2. Τα επίμαχα σημεία των ηθοποιών είναι καλυμμένα

«Για τους ηθοποιούς που δε νιώθουν άνετα με το να είναι γυμνοί στο σετ, υπάρχουν ειδικά αξεσουάρ», λέει η ενδυματολόγος Sarah Basta. Ένα από αυτά είναι το bikini bite, μια αδιάβροχη λωρίδα υφάσματος που φορούν οι γυναίκες είτε στο στήθος τους ή στην ευαίσθητη περιοχή. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το γύρισμα συνεχίζεται κανονικά, ακόμα και αν η ηθοποιός που συμμετέχει στην σκηνή έχει περίοδο.

Για τους άντρες υπάρχει το cock sock, μια «κάλτσα» στο χρώμα το δέρματος την οποία φορούν οι άντρες ηθοποιοί για να καλύψουν τα γεννητικά τους όργανα. «Κάποτε, ένας ηθοποιός με ρώτησε πως φοριέται», λέει η Sarah. «Όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να του υποδείξω όλη τη διαδικασία».


3. Για πιο περίπλοκες σκηνές που απαιτούν πολλές ώρες γυρισμάτων χρησιμοποιούνται και ντουμπλέρ

Όπως έχει δηλώσει ανώνυμα γυναίκα ηθοποιός που γύριζε μια μεγάλη σε διάρκεια σκηνή σεξ, «Μετά από 5 ή 6 ώρες γυρισμάτων, είχα γρατζουνιές και μελανιές στα γόνατα».


4. Οι άντρες ηθοποιοί όντως μπορεί να έχουν στύση κατά τη διάρκεια της σκηνής 

Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο, πολλές φορές πριν ξεκινήσουν το γύρισμα της σκηνής, ζητούν προκαταβολικά «συγγνώμη» από την ηθοποιό-παρτενέρ τους, έτσι ώστε σε περίπτωση που νιώσουν τη στύση να συνεχίσουν κανονικά.


5. Οι make up artists κάνουν μακιγιάζ σε όλο το σώμα των ηθοποιών

«Είναι σαν έχεις δεύτερο δέρμα», έχει πει η Viola Davis. Η Brigette Myre Sharpe, μια make up artist που έχει δουλέψει και για την σειρά Τrue Blood λέει πως εφαρμόζει επαγγελματικό σπρέι μαυρίσματος. «Όταν αυτό στεγνώσει πάνω στο δέρμα σου δίνει την αίσθηση ότι φοράς ρούχα», αναφέρει.


6. Ο ιδρώτας είναι τεχνητός

«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους κάνουμε τους ηθοποιούς μοιάζουν ιδρωμένοι», λέει η make up artist Rocio Jahanbaksh. «Εξαρτάται από τις οδηγίες του σκηνοθέτη βέβαια-αν δηλαδή θέλει κάποιες σταγόνες ιδρώτα στο μέτωπο ή θέλει οι ηθοποιοί να μοιάζουν πολύ ιδρωμένοι. Αν το ζητούμενο είναι να μοιάζουν σαν να έχουν λιπαρό δέρμα, τους βάζουμε λίγη βαζελίνη στο πρόσωπο ενώ για το σώμα χρησιμοποιούμε λάδι αναμεμειγμένο με νερό. Όσο για περιπτώσεις που θέλουμε ο ηθοποιός να μοιάζει πάρα πολύ ιδρωμένος, υπάρχει ένα ειδικό τζελ το οποίο απλώνουμε σε όλες τις γυμνές επιφάνειες του σώματος».


7. Η τριχοφυΐα στην ευαίσθητη περιοχή είναι ψεύτικη

Για την ακρίβεια, είτε πρόκειται για ειδικές αυτοκόλλητες «περούκες», είτε είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς κάποιου make-up artist αν χρειάζεται να γίνουν πιο κοντινά πλάνα.


8. Οι ηθοποιοί δεν κυκλοφορούν γυμνοί στο στούντιο πριν και μετά το τέλος του γυρίσματος

Ο ενδυματολόγος ή κάποιος από το συνεργείο τους περιμένει για να τους δώσει αμέσως ρόμπα κι ένα ζευγάρι παντόφλες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο