15 Ιουν 2017

Το βαθύ μήνυμα του Τζιμ Κάρει που μπορεί να σας αλλάξει την ζωή.


Γνωρίζουμε όλοι τον μεγάλο κωμικό των ημερών μας και τις ταινίες του που μας κάνουν να γελάμε....



Αλλά μετά τον λόγο που έδωσε στο πανεπιστήμιο του Maharishi απευθυνόμενος σε όλον τον κόσμο, φαίνεται πως είναι και ένας απίστευτα σοφός άνδρας.

Δείτε τι είπε.

‘ … Η ψυχή μου δεν περιορίζεται στα όρια του σώματός μου. Το σώμα μου περιορίζεται μέσα στην απεραντοσύνη της ψυχής μου. Πάντα έκανα την ευχή οι άνθρωποι να αποκτούσαν όλα όσα ονειρεύονταν για να καταλάβουν ότι δεν είναι εκεί που θα βρουν την αίσθηση της πληρότητας.

Σας το λέω από εμπειρία ότι η επίδραση που έχεις πάνω σε άλλους είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που υπάρχει. Όλα όσα αποκτήσεις στην ζωή θα σαπίσουν και θα εξαφανιστούν και θα μείνει από εσένα μόνο ότι είχες στην καρδιά.

Πως μπορείς να βοηθήσεις σε αυτόν τον κόσμο; Τι είναι αυτό που μπορείς να δώσεις με το ταλέντο σου και που το χρειάζονται;Αυτό μόνο χρειάζεται να δεις.

Μπορείς να μπεις στο παιχνίδι, να πολεμήσεις σε μάχες, να παίξεις με την μορφή που θέλεις αλλά για να βρεις την πραγματική γαλήνη πρέπει να πετάξεις την πανοπλία.

Ο πατέρας μου θα μπορούσε να ήταν ένας μεγάλος κωμικός αλλά δεν πίστεψε ότι μπορούσε και έτσι διάλεξε μια πιο συντηρητική επιλογή.

Ακολούθησε το ασφαλές επάγγελμα του λογιστή και όταν ήμουν 12 χρονών την άφησε αυτήν τη δουλειά και εμείς έπρεπε να δούμε πως θα ζήσουμε.

Πήρα πολλά μαθήματα από τον πατέρα μου και το μεγαλύτερο ήταν ότι θα αποτύχεις αν κάνεις κάτι που δεν το θέλεις, έτσι, ίσως θα μπορούσες να κάνεις κάτι που αγαπάς.

Πολλοί από εμάς θέλουμε να συνεισφέρουμε σε αυτόν τον κόσμο αλλά δεν ξέρουμε πως και από που να αρχίσουμε. Αργότερα πολλοί από εμάς συνειδητοποιούμε ότι έχουμε τελείως ξεχάσει αυτά που λαχταρούσε η καρδιά μας και τα πράγματα που μας γέμιζαν με χαρά. Επιπλέον, μας λένε συνεχώς τι πρέπει να κάνουμε, ποιος πρέπει να είμαστε, και τι είναι το ‘καλό’.

Ακολουθώντας την καθημερινή ρουτίνα μας, παραμελούμε εντελώς την ανάγκη της ψυχής μας, τα ενδιαφέροντά μας, και τελικά πολλοί από εμάς αισθανόμαστε άσχημα και νιώθουμε κατάθλιψη.

Νιώθουμε απογοητευμένοι γιατί κανείς δεν μας δίδαξε να ακολουθήσουμε την διαίσθησή μας και να έχουμε την ευκαιρία μας. Μας διδάσκουν ότι σε αυτόν τον κόσμο, πρέπει να παίξουμε σύμφωνα με τους κανόνες.

Δεν θα έπρεπε να φοβάστε τίποτα. Ο φόβος αναπόφευκτα θα παίξει ρόλο στην ζωή σας αλλά εσείς θα αποφασίσετε πόσο μεγάλος θα είναι.

Μπορείτε να ξοδέψετε όλη την ζωή σας βλέποντας φαντάσματα γύρω σας, ανησυχώντας για το μελλοντικό δρόμο που θα πάρετε αλλά ότι υπάρχει είναι το τι συμβαίνει γύρω σας τώρα και οι αποφάσεις που παίρνονται αυτήν τη στιγμή που είναι βασισμένες ή στον φόβο ή στην αγάπη.

Η ζωή μας είναι πολύ σύντομη , έτσι μην φοβάστε να σπάσετε την ρουτίνα και να διακινδυνεύσετε. Μην σκέφτεστε το τελικό αποτέλεσμα. Ακολουθήστε την καρδιά σας και απολαύστε το ταξίδι. Μπορείτε πάντα να κάνετε ένα βήμα προς το όνειρό σας, μεγάλο ή μικρό.

Πηγή: Cluber, Maharishi University of Management

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο