2 Ιουν 2017

Και ο Σβαρτσενέγκερ κατά Τραμπ για το κλίμα: Ενας άνθρωπος δεν μπορεί να μας γυρίσει πίσω


Η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να αποσύρει τις ΗΠΑ από την ιστορική συμφωνία...
του Παρισιού για το κλίμα δέχεται έντονες επικρίσεις από όλο τον κόσμο.




Ο σταρ του Χόλιγουντ και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ δημοσίευσε ένα βίντεο που καταδικάζει την απόφαση του Τραμπ.

Στο βίντεο-μήνυμά του, ο ηθοποιός απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ σημειώνει πως η προτεραιότητα πρέπει να είναι η προστασία των πολιτών, προσθέτοντας ότι 200.000 θάνατοι ετησίως στις ΗΠΑ οφείλονται στην ατμοσφαιρική ρύπανση. «Ξέρω ότι είναι εύκολο να κοιτάς προς τα πίσω, αλλά δεν μπορείς να μην κάνεις τίποτα όσο άνθρωποι αρρωσταίνουν και πεθαίνουν, ειδικά όταν ξέρεις ότι υπάρχει άλλος δρόμος», τονίζει ο Σβαρτσενέγκερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν γίνεται να γυρίσεις πίσω στον χρόνο, σχολιάζοντας με χιούμορ πως «αυτό μόνο εγώ μπορώ να το κάνω» αναφερόμενος στις ταινίες «Terminator» με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Τέλος, ο Σβαρτσενέγκερ προειδοποίησε τον Πρόεδρο ότι θα υπάρξουν αντιστάσεις στην απόφασή του και απηύθυνε κάλεσμα για μια λαϊκή επανάσταση που θα σώσει τον πλανήτη μας.

Είναι γνωστή εξάλλου η πρόσφατη διαμάχη Τραμπ - Σβαρτσενέγκερ όταν ο ηθοποιός ανέλαβε την παρουσίαση του σόου «The Apprentice», από το οποίο έγινε διάσημος ο νυν Αμερικανός πρόεδρος πριν από χρόνια.

«Προσέλαβαν έναν σταρ του σινεμά, τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, για να με διαδεχτεί. Και είδαμε όλοι τι συνέβη, κατακόρυφη πτώση της τηλεθέασης, πλήρης καταστροφή. Θα προσευχηθώ για τον Άρνολντ και το κοινό του, εντάξει;», είπε ο Τραμπ για να ειπράξει την άμεση απάντηση του ηθοποιού:

«Ντόναλντ, έχω μια ιδέα: γιατί δεν αλλάζουμε θέσεις μεταξύ μας; Οι άνθρωποι θα μπορούν και πάλι να κοιμούνται ήσυχοι».

Δείτε το βίντεο με την επίθεση του Σβαρτσενέγκερ:


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο