4 Ιουν 2017

Νίκος Σεργιανόπουλος: Πέρασαν εννιά χρόνια από τον τραγικό θάνατό του – Το χρονικό του εγκλήματος


Μία Πέμπτη σαν όλες τις άλλες ξεκινούσε την 4η Ιουνίου του 2008 για να αποδειχθεί ...
πολύ γρήγορα και με τον πιο σοκαριστικό τρόπο πως τίποτα δεν ήταν συνηθισμένο σε αυτή...




Ο διάσημος ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος είχε βρεθεί νεκρός στο διαμέρισμά του, φέροντας 21 μαχαιριές στο άψυχο σώμα του. Από νωρίς το πρωί, τα μέσα ενημέρωσης μιλούσαν για το φρικτό έγκλημα που ήρθε στο φως σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι. Δεν πέρασε πολλή ώρα για να επιβεβαιωθούν με το χειρότερο τρόπο οι υποψίες πως το θύμα ήταν ο κοσμαγάπητος ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης, Νίκος Σεργιανόπουλος. Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο γοητευτικός πρωταγωνιστής άφησε την τελευταία πνοή του στο σπίτι της οδού Μετεώρων και οι μνήμες του τραγικού θανάτου του παραμένουν δυστυχώς νωπές στην κοινή συνείδηση.


Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος «ξύπνησε» εκείνη τη θλιβερή Πέμπτη για να πληροφορηθεί πως ο αγαπημένος φίλος, συνεργάτης και συνάδελφος, ο «κλειστός» και εσωστρεφής Νίκος, ο ταλαντούχος ηθοποιός, είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο ίδιο το σπίτι του και μάλιστα με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο. Οι αστυνομικές Αρχές έφτασαν στο σημείο μετά από κλήση της οικιακής βοηθού του ηθοποιού που είχε ανακαλύψει το κατακρεουργημένο πτώμα του άτυχου πρωταγωνιστή νωρίς το πρωί. Το θέαμα ήταν αποτρόπαιο, αφού το σαλόνι του 56χρονου Νίκου Σεργιανόπουλου είχε μετατραπεί σε μια κατακόκκινη, αιματοβαμμένη σκηνή εγκλήματος. Ολόγυμνος και διπλωμένος στα δύο, ο γνωστός «κύριος Μαρκοράς» είχε δεχθεί 21 χτυπήματα σε όλο το κορμί του από μαχαίρι.

Τα κανάλια μιλούσαν για τον πιο ήσυχο και πράο άνθρωπο, οι συνάδελφοί του δεν μπορούν να συγκρατήσουν τη συγκίνηση και τα δάκρυά τους, συνειδητοποιώντας πως όχι μόνο δεν θα ξαναδούν τον αγαπημένο φίλο τους, αλλά και πως «έφυγε» με τον πιο βάναυσο και βασανιστικό τρόπο. Το έγκλημα καταγράφεται ως τα πιο σκληρά που έχουν έρθει έως τότε στο φως της δημοσιότητας. Οι πρώτες έρευνες καταλήγουν πως το διαμέρισμα δεν είχε διαρρηχτεί, αλλά ο ηθοποιός είχε προσκαλέσει στο σπίτι του τον ίδιο το δολοφόνο του! Κάπου εκεί ξεκινούν και οι πρώτες υπόνοιες για «έγκλημα πάθους». Τότε αρχίζουν και οι αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή του Σεργιανόπουλου. Η καλυμμένη ομοφυλοφιλία του, ο αγοραίος έρωτας, ο εθισμός του στην κοκαΐνη, όλα τίθενται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας, αλλά και της κοινής γνώμης. Άλλωστε, λίγους μήνες νωρίτερα ο ηθοποιός είχε συλληφθεί έχοντας στην κατοχή του 35 γραμμάρια κοκαΐνης, δηλώνοντας εξαρτημένος χρήστης, ένα συμβάν που σηματοδότησε και την έναρξη της φθίνουσας πορείας του.


Λίγο αργότερα, ο καθηγητής Ψυχιατρικής Γιώργος Αλεβιζόπουλος, που είχε εξετάσει τον ηθοποιό κάνει λόγο για διπολική διαταραχή, σύνδροµο καταδίωξης και στοιχεία παρανοϊκής συµπεριφοράς. Δήλωσε μάλιστα, πως το μοιραίο βράδυ ο Σεργιανόπουλος είχε κάνει χρήση αντιψυχωτικών και αντικαταθλιπτικών χαπιών μαζί με κοκαΐνη. Οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα βγουν λίγο αργότερα θα επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του, ενώ το επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα καταδεικνύει ως αιτία θανάτου τα πολλαπλά τραύματα στο λαιμό, το θώρακα και την κοιλιά.

Περίπου 50 ημέρες αργότερα, η αστυνομία εξιχνίασε το έγκλημα, συλλαμβάνοντας τον 30χρονο Γεωργιανό Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, βάσει δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος και ομολόγησε πως διέπραξε το έγκλημα υπό την επήρεια κοκαΐνης και ενώ του ζητήθηκε να κάνει σεξ με τον ηθοποιό παρά τη θέλησή του. Η δίκη ξεκινά με το δολοφόνο να καταδικάζεται τελικά σε ισόβια κάθειρξη το 2013.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του, που καταβεβλημένη «συναντούσε» καθημερινά το γιο της στην τελευταία κατοικία του. Λίγα χρόνια αργότερα θα χάσει και την κόρη της και αδελφή του Νίκου Σεργιανόπουλου από καρκίνο, ενώ την ίδια τύχη είχε και η ίδια, που «έφυγε» λίγους μήνες αργότερα. Τέλος, «χάθηκε» και ο σύζυγος της αδελφής του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο τελευταίος που είχε απομείνει να περιμένει τη δικαίωση που θα ερχόταν από το δικαστήριο.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Δύο Ξένοι» των καλών φίλων του Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Ρήγας ήταν και ένας από τους πιο «στενούς» φίλους του, ενώ ο Δημήτρης Αποστόλου δήλωσε μετά το θάνατο του ηθοποιού: «Ο Νίκος πέθανε ουσιαστικά στα 16 του χρόνια, όταν συνειδητοποίησε πως η σεξουαλική ιδιαιτερότητά του θα αποτελεί πάντα κόκκινο πανί»

Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του ήταν αρκετές σειρές στην τηλεόραση, όπως τα Άφρικα, Ανατομία ενός Εγκλήματος, Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή και Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη. Ταυτόχρονα, είχε διαγράψει μεγάλη πορεία στο ελληνικό θέατρο, συμμετέχοντας σε παραστάσεις με μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, όπως το Νυφικό Κρεβάτι, ο Γλάρος, ο Θείος Βάνιας, το Φονικό στην εκκλησιά και τη Νύχτα της Ιγκουάνα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο