20 Ιουν 2017

ΚΥΠΡΟΣ: Πνιγμένος βρέθηκε ο Νίκος Σιαφκάλης στην Κύπρο


Νεκρός βρέθηκε, νωρίς το πρωί, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Σιαφκάλης, 83 ετών, ο οποίος... είχε εξαφανιστεί από το πρωί της Κυριακής στην περιοχή των Λουτρών της Αφροδίτης, όπου είχε μεταβεί για ψάρεμα.

...............................................

Το πτώμα του εντοπίστηκε στην απέναντι ακτή του κόλπου της Χρυσοχούς από το σημείο όπου είχε πάει για ψάρεμα, όπως συνήθιζε κάθε Κυριακή.

O Νίκος Σιαφκάλης γεννήθηκε στη Δρούσεια της Πάφου το 1934. Από τη δεκαετία του '60 είχε ενεργό εμπλοκή στα θεατρικά πράγματα της Κύπρου, με εξαίρεση τη διετή απουσία του στην Αθήνα (1964, 1965), ως καθηγητής υποκριτικής στη Σχολή Θεάτρου του Κωστή Μιχαηλίδη και την τριετή θητεία του (1983-1986) ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Αγρινίου.

Σπούδασε στο Κάρντιφ της Ουαλίας, στο νυκτερινό παράρτημα της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου και στη συνέχεια στο Guildhall School of Music and Drama, στο Λονδίνο.

Πέραν της εργασίας του στον χώρο του θεάτρου, ο Νίκος Σιαφκάλης είχε λάβει μέρος στον αγώνα εναντίον της χούντας των Αθηνών.

Ηταν ένας από τους ανθρώπους που προσέφεραν βοήθεια στον Αλέξανδρο Παναγούλη όταν εγκατέλειψε τον στρατό, φιλοξενώντας τον στο σπίτι του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο