2 Μαΐ 2017

Ο συγγραφέα του μήνα στο εθνικό θέατρο - «Το σχοινάκι» της Νάντιας Δρακούλα


Από 10 έως 27 Μαϊου στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» ...



Το Εθνικό Θέατρο στηρίζοντας τη νέα Ελληνική δραματουργία και τους νέους Έλληνες συγγραφείς, θα παρουσιάσει το τέταρτο έργο «Το σχοινάκι» της Νάντιας Δρακούλα, από 10 έως και 27 Μαϊου, στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου. 

Στο έργο ασχολείται με το επίκαιρο θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Με άμεσο λόγο και συμβολικές αναφορές στο παραμύθι της Σταχτοπούτας, η συγγραφέας διερευνά τις ευθύνες και φωτίζει τις συνέπειες του εκφοβισμού στον ανθρώπινο ψυχισμό, ακόμη και όταν τα χρόνια του σχολείου έχουν περάσει.

Η συγγραφέας σημειώνει: Πόσο μακριά τεντώνει ένα σχοινάκι; Πόσο ψηλά μπορείς, αλήθεια, να πηδήξεις; Και αν πέσεις, ξέρεις πως να ξανασηκωθείς; Η Λίζα ήταν «ένα απόμακρο παιδί, σχεδόν αλλοπαρμένο». Στο σχολείο της η διαφορετικότητα ήταν ξένο σώμα. Κάθε μέρα της ήταν ένας αγώνας για προσαρμογή, ένας αγώνας που έχανε, μέχρι εκείνο το βράδυ… Χρόνια μετά, η Λίζα, ενήλικη πια, επιστρέφει στο ίδιο σχολείο μαζί με τον γιο της, αλλά αυτή τη φορά είναι ή νομίζει ότι είναι δυνατή. Θα συναντήσει τους παλιούς της «αντιπάλους», αλλά και εκείνο το πρόσωπο που την βοήθησε να «σηκωθεί». Ο μύθος της Σταχτοπούτας διαβασμένος ανάποδα ή η αναζήτηση της πιο υπερεκτιμημένης (;) προσδοκίας. Της συγχώρεσης, των άλλων, του εαυτού μας.




Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου 

Μουσική: Ιάκωβος Παυλόπουλος

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Εικαστική επιμέλεια: Γιώργος Μαραζιώτης 

Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Γεωργούλας


Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

Στέλλα Βογιατζάκη, Εύη Δόβελου, Ελεάνα Καυκαλά, Δήμητρα Μητροπούλου, Ελενα Μαρσίδου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος


Γενική είσοδος 5€

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 22:00

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο