19 Μαΐ 2017

Το σενάριο για τον «Μονομάχο 2» που κάποιοι χαρακτήρισαν… εντελώς γελοίο


Έχουν περάσει 17 ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που βγήκε ο αριστουργηματικός «Μονομάχος» του...
Ρίντλεϊ Σκοτ στις σκοτεινές αίθουσες, μαζεύοντας όχι λιγότερες από 36 υποψηφιότητες για μεγάλα βραβεία στα Όσκαρ, τις Χρυσές Σφαίρες κι άλλους θεσμούς.




Η ταινία είχε μάλιστα τέτοια απήχηση στο κοινό που, σύμφωνα με παλιότερο άρθρο των «New York Times», πυροδότησε ένα πρωτόγνωρο ενδιαφέρον για την αρχαία Ρώμη και την κλασική ιστορία.

Όπως θυμόμαστε, ο στρατηγός του ρωμαϊκού στρατού Maximus Decimus Meridius ψάχνει εκδίκηση από τον αυτοκράτορα Κόμμοδο για τη σφαγή της οικογένειάς του, όταν μετατρέπεται σε ξακουστό μονομάχο στο Κολοσσαίο για να προωθήσει τα σχέδιά του.

Το Χόλιγουντ ωστόσο, όντας Χόλιγουντ, δεν θα άφηνε την επιτυχία στις δόξες της και κάποιοι σκέφτηκαν να γράψουν μια συνέχεια της ιστορίας, το λιγότερο εξωφρενική!

Ήδη από το 2001 συζητιόταν ένα prequel της ιστορίας, την επόμενη ωστόσο χρονιά οι παραγωγοί σκέφτηκαν να γράψουν μια συνέχεια κάπου 15 χρόνια μετά την αρχική ιστορία.

Ο Ράσελ Κρόου, όπως είχε πει, άρχισε να μελετά τις ρωμαϊκές δοξασίες για τη μεταθανάτια ζωή, ώστε να δει αν θα μπορούσε να επιστρέψει στο φιλμ, ο σκηνοθέτης Σκοτ δεν ευλόγησε όμως το εγχείρημα, θεωρώντας πως χωρίς μονομαχίες δεν θα μπορούσε να υπάρχει το «Μονομάχος» στον τίτλο.

Το 2006 ωστόσο Σκοτ και Κρόου προσέγγισαν τον αυστραλό μουσικό και σεναριογράφο, όπως όλα δείχνουν, Νικ Κέιβ, ζητώντας του να γράψει το sequel του «Μονομάχου»! Τρία χρόνια αργότερα, το 2009, αποκαλύφθηκε η ιδέα του Κέιβ για τη συνέχεια του περιβόητου φιλμ, όταν και αρχίζουν τα ωραία.

Η ταινία θα ξεκινούσε με τον Maximus στον άλλο κόσμο, όταν και θα του δινόταν η ευκαιρία να ξαναβρεθεί με την οικογένειά του αν προστάτευε και υπερασπιζόταν όλους τους χριστιανούς της Γης! Περιμένετε, έχει κι άλλο.

Ο μονομάχος μαθαίνει ότι ο γιος του είναι ακόμα ζωντανός (παρά το γεγονός ότι το πτώμα του το βλέπουμε στην πρώτη ταινία!) και όσο πιο θεοσεβής χριστιανός παίρνει. Ο γιος πείθει τον πατέρα να προδώσει τους θεούς των Ρωμαίων και να κηρύξει πόλεμο εναντίον τους.

Και μετά πετυχαίνει την αθανασία με μια πραγματικά εξωφρενική πλοκή που θα τον φέρει ακόμα και στον Β’ Παγκόσμιο και τον Πόλεμο του Βιετνάμ!

Όποιος το έχει με το αγγλικό, αξίζει να ρίξει μια ματιά στο σενάριο του Κέιβ…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο