8 Απρ 2017

Comicdom Con Athens: Λήγει αύριο η μεγαλύτερη γιορτή των κόμικς !


Για 12η συνεχή χρονιά και με ελεύθερη είσοδο το μεγαλύτερο ελληνικό Φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα κόμικς...
, το Comicdom Con Athens, πραγματοποιείται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31) και τους πλησίον δρόμους. 




Ξεκίνησε στις 7 και αύριο Κυριακή 9 Απριλίου κλείνει τις πόρτες της.
Όποιος θέλει να τη δει, προλαβαίνει. Είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και o Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Athens Culture Net - το Δίκτυο Πολιτισμού της Αθήνας του δήμου Αθηναίων -αποκλειστικός δωρητής του Δικτύου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Οι προσκεκλημένοι

Τηρώντας την παράδοση της παρουσίας διεθνών προσκεκλημένων από όλες τις γεωγραφικές και καλλιτεχνικές σχολές της ένατης τέχνης, το μεγαλύτερο ελληνικό Φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα κόμικς καλωσορίζει διάσημους προσκελημένους. 

Καλεσμένοι του Comicdom Con Athens 2017 είναι ο καταξιωμένος Βέλγος δημιουργός κόμικς και δημιουργός του δημοφιλούς videogame «Syberia», Benoît Sokal, ο πολυβραβευμένος δημιουργός του επιδραστικού κόμικ «Here» και συνεργάτης του περιοδικού The New Yorker, Richard McGuire, ο κριτικός κόμικς, εκπαιδευτικός, επιμελητής εκθέσεων και αρχισυντάκτης της best selling ανθολογίας «The best american comics», Bill Kartalopoulos, η ανερχόμενη Πολωνή καλλιτέχνις, γνωστή για τη δουλειά της στη σειρά «Mockingbird» της Marvel, Kate Niemczyk, ο - υποψήφιος για Eisner Award - Βρετανός δημιουργός της επιτυχημένης μεταφοράς του κλασσικού αριστουργήματος «Δον Κιχώτης», Rob Davis, ο δημιουργός του graphic novel «Filmish: Ένα εικονογραφημένο ταξίδι στον κινηματογράφο», Edward Ross, ο πολυπράγμων Ισπανός δημιουργός κόμικς και εικονογράφος Mariano Saura και ο ανατρεπτικός Γερμανός καλλιτέχνης Kai Pfeiffer.

Φέτος, τιμώμενη Ελληνίδα καλλιτέχνις είναι η DaNi, η οποία επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2017.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς και τα έργα τους, στα αντίστοιχα Q&A και signings.


«The best american comics»

Η φετινή διεθνής έκθεση «The best american comics», που παρουσιάζεται στη γκαλερί Χατζηκυριάκος - Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, είναι αφιερωμένη στη θρυλική ομότιτλη ετήσια ανθολογία κόμικς.

Η έκθεση φιλοξενεί επιλογές από την πιο πρόσφατη έκδοση της ανθολογίας με έργα σύγχρονων καταξιωμένων, αλλά και ανερχόμενων βορειοαμερικανών καλλιτεχνών, σε μια προσπάθεια να αντικατοπτρίσει την ποικιλομορφία και την αίσθηση ανακάλυψης, που πάντα αποτελεί γνώρισμα κάθε νέας έκδοσης της σειράς.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο