24 Απρ 2017

Γιατί έχει χαθεί ο Έντι Μέρφι (Βίντεο & Φώτο)


Υπήρχαν εποχές που δεν σταματούσαμε να βλέπουμε τον Έντι Μέρφι στο μεγάλο πανί....



Για πολλούς δε, αυτές οι ταινίες σφράγισαν την παιδική τους ηλικία και οι τίτλοι είναι εδώ δηλωτικοί: «Ο μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς», «Ο πρίγκιπας της Ζαμούντα», «Το χρυσό παιδί», «Δάσκαλος για κλάματα», «Dr Dolittle, ο γιατρός τρελάθηκε» και «Σρεκ» φυσικά! Ήταν πρακτικά παντού.

Σήμερα, στα 56 του αισίως, όλοι αναρωτιούνται τι συνέβη και εξαφανίστηκε από την επικράτεια του σινεμά.


Όπως προκύπτει, οι λόγοι είναι περίπλοκοι, αν θέλουμε όμως να συνοψίσουμε το πράγμα θα λέγαμε ότι απλά απολαμβάνει τη ζωή!

Κάτι που αναλύεται στις εξής θεματικές…

Κουράστηκε να κάνει κακές ταινίες


Ο Έντι Μέρφι εμφανίστηκε στο «The Ellen DeGeneres Show» το 2013 και μίλησε για το γεγονός ότι έχει γίνει πολύ εκλεκτικός στην επιλογή των σεναρίων. Συζητώντας για τον «Μπάτσο του Μπέβερλι Χιλς 4», είπε πως κοιτάνε και ξανακοιτάνε το σενάριο μέχρι να μείνει ικανοποιημένος: «Έχουμε ένα σενάριο που είναι σχεδόν έτοιμο, προσπαθούμε όμως να το κάνουμε τέλειο».



«Θα είναι όμως τέλειο», συνέχισε, «γιατί δεν θέλω να ξανακάνω κάτι που δεν θα είναι καλό». Κατανοητό, καθώς οι τελευταίες του ταινίες, όπως το «Γνωρίζοντας τον Ντέιβ» (2008), δεν απογειώθηκαν ακριβώς εμπορικά. Ο Μέρφι εξομολογήθηκε εξάλλου στη «Washington Post» το 2015 ότι «Οι [εμπορικές] ταινίες αποτελούν για μένα παρελθόν»…


Έχει πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις

eddiidmmriaefdtgrtr3

Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά ο Έντι έχει εννιά παιδιά με πέντε διαφορετικές γυναίκες. Η Paulette McNeely ήταν η μητέρα του πρώτου του γιου, Eric, που γεννήθηκε το 1989. Την επόμενη χρονιά απέκτησε άλλον έναν γιο με την τότε σύντροφό του Tamara Hood. Κατόπιν απέκτησε άλλα πέντε παιδιά με την πρώην σύζυγό του Nicole Mitchell, με την οποία χώρισε το 2005 λόγω «αγεφύρωτων διαφορών».

Μετά έβγαινε με το πρώην Spice Girl, Mel B, η οποία έμεινε κάποια στιγμή έγκυος και ο Μέρφι είχε πει ενοχλημένος στην ολλανδική τηλεόραση: «Δεν ξέρω ποιανού παιδί είναι μέχρι να βγει και να κάνουμε εξετάσεις. Δεν πρέπει να βγάζετε εύκολα συμπεράσματα, κύριε». Η Mel B έκανε τελικά τεστ πατρότητας στο παιδί και αποδείχτηκε ότι πατέρας ήταν πράγματι ο Έντι.


Πλέον βγαίνει με την Paige Butcher, με την οποία απέκτησε μια κόρη το 2016. Όλες αυτές οι οικογενειακές υποχρεώσεις λέει πως του τρώνε πάρα πολύ χρόνο. Κατανοητό…


Είχε πει πως θα σταματούσε να κάνει ταινίες όταν έφτανε στα 50 του


Μιλώντας στην εκπομπή «Today» το 2008, είχε δηλώσει απερίφραστα πως δεν θα έκανε άλλο φιλμ μετά τα 50 του. Σήμερα είναι 56, αν και δεν σταμάτησε όπως υποσχέθηκε το σινεμά. Το 2011, ας πούμε, έκανε το «Πώς να κλέψετε έναν ουρανοξύστη», το 2012 το «Μόνο χίλιες λέξεις» και το 2016 το «Mr. Church». Δεν σταμάτησε δηλαδή το 2010…

Τα σχέδια αλλάζουν κάποιες φορές…


Δεν καίγεται για σινεμά, καθώς πλέον ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μουσική 


Το 2011 είχε πει στο «Rolling Stone»: «Θέλω να κάνω αυτό που πραγματικά θέλω να κάνω, αλλιώς θα κάτσω εδώ να παίζω την κιθάρα μου όλη μέρα». Φαίνεται λοιπόν πως έχει καταλαγιάσει κινηματογραφικά, κατά δήλωσή του πάντα: «Πάντα λέω στους ανθρώπους ότι τώρα είμαι ένας ημι-συνταξιούχος με πολύ ελεύθερο χρόνο και μια στο τόσο θα κάνω μερικές δουλειές για να ξεφορτωθώ τη βαρεμάρα».


Ήρεμα και ήσυχα θέλει να περνά τις μέρες του, αυτή είναι πια η φιλοσοφία της ζωής του: «Παίζω την κιθάρα μου, κάνω παρέα με το κορίτσι μου. Και όταν τα παιδιά μου πάνε στις μαμάδες τους, είμαι χαλαρός, καθόλου στρες».

Συνοψίζοντας, δηλώνει πανευτυχής: «Έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια, τα έχω καταφέρει καλά και είμαι εντάξει. Νιώθω άνετα με τον εαυτό του, έχω αποταμιεύσει και λίγο ‘‘χαρτί’’, όλοι είναι υγιείς, τα παιδιά μου είναι όμορφα και έξυπνα και κάνουν διαφορετικά πράγματα, όλα είναι καλά. Προσπαθώ να διατηρήσω αυτό το μοτίβο και να κάνω κάτι που θα μου αρέσει μια στο τόσο».

Έτσι περνάει σήμερα την καθημερινότητά του ο Έντι Μέρφι και σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει ποτέ τη μουσική του, ιδού…


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο