3 Απρ 2017

Γνωρίστε τη δανειστική βιβλιοθήκη της νεολαίας Γαλάτιστας και τις δράσεις της


Γράφει η Αντιγόνη Πιπιλιάρη*

Τι και αν δεν υπάρχουν λεφτά για ταξίδια;

Αν η καθημερινότητα σας έχει απορροφήσει και έχει βάλει τα όνειρα στην άκρη;;

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεφύγεις από δύσκολες καταστάσεις...





Μ' ένα βιβλίο ταξιδεύει ο νους και η ψυχή. 
Γνωρίζεις καινούργια μέρη και αγαπάς ανθρώπους που δεν ξέρεις.. Γίνεσαι πρωταγωνιστής ή θεατής μέσα σε περίεργες ιστορίες.. Ταυτίζεσαι ή θυμώνεις με ανθρώπινες συμπεριφορές..
Βρίσκεις τον εαυτό σου κ μαθαίνεις να καταλαβαίνεις τις ανθρώπινες αδυναμίες..

Αποκτάς τόσα ερεθίσματα για σκέψη και σου βγαίνουν τόσα συναισθήματα που καμιά φορά ο ενθουσιασμός δε σ' αφήνει να κοιμηθείς!


Η μοναξιά σου δεν υπάρχει πια, γιατί της κάνουν συντροφιά 10αδες ήρωες κάθε φορά..κάποιους τους κουβαλάς μέσα στην καρδιά σου κι ας έχουν περάσει χρόνια, γιατί έχουν καταφέρει κι έχουν βγει μέσα απ΄τα βιβλία και έχουν εισβάλει στην καθημερινότητα σου.

Τώρα αν κάποια βιβλία σου μιλήσουν για τη μοναξιά σου..μη φοβηθείς..θα μάθεις να την αντιμετωπίζεις. Κι αν δεν σου φτάνουν όλα αυτά ένα βιβλίο θα σου δώσει γνώσεις..θα σε κάνει πιο ετοιμόλογο και θα σου εμπλουτίσει το λεξιλόγιο, ώστε να περιγράψεις τις ιδέες σου, τα συναισθήματά σου, τον ίδιο σου τον εαυτό....Ζείστε μέσα από αυτά. 100αδες βιβλία σας περιμένουν στη δανειστική βιβλιοθήκη του χωριού μας. Μην τα αγνοείτε..

Αγαπήστε τα και αφήστε τα να σας βάλουν μέσα στις ιστορίες τους..!!


Η βιβλιοθήκη στο χωριό της Γαλάτιστας, δημιουργήθηκε τον Ιουλίου του 2013, απο τη νεολαία Γαλάτιστας (σύλλογος των νέων, με εξαιρετικές δράσεις στην τοπική κοινότητα).
Σήμερα υπεύθυνες για τις δράσεις και τη λειτουργία της είναι οι :Σοφία Νάσιου, Μάρθα Ηλιάδου και Αντιγόνη Πιπιλιάρη.

Αρχικά ο χώρος που στεγαζόταν, βρισκόταν στο σημερινό κεπ του χωριού. Τα βιβλία όμως, αυξάνονταν ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα στις 4 Φεβρουαρίου του 2014, να μεταφερθεί σε μεγαλύτερη αίθουσα, στο νέο Λύκειο του χωριού, όπου στεγάζεται έως και σήμερα. 

Στη βιβλιοθήκη φιλοξενούνται πάνω απο 1500 αντίτυπα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων με συνεχείς ανανεώσεις. Η βιβλιοθήκη λειτουργεί και ως αναγνωστήριο για τους μικρόυς και μεγάλους φίλους των βιβλίων. 

Η εγγραφή γίνεται δωρεάν, λαμβάνοντας καρτούλα με τον κωδικό μέλους. 

Μέχρι στιγμής τα μέλη της ομάδας ανέρχονται στα 202. Ο κάθε βιβλιοφάγος ή πρωτάρης στον κόσμο των βιβλίων, μπορεί να δανειστεί μέχρι 3 βιβλία και να τα επιστρέψει στο διάστημα των 15 ημερών-ενός μήνα, κατόπιν συνεννόησης. 


Στη διάθεση των πολιτών είναι πάντα τα κορίτσια μας που περιμένουν να σας εξυπηρετήσουν με τις απαραίτητες γνώσεις, διάθεση και κυρίως πολλή αγάπη για τα βιβλία. 

Πληροφορίες σχετικά με το ωράριο λειτουργίας, τις νέες αφίξεις βιβλίων, καθώς και τις μελλοντικές δράσεις της βιβλιοθήκης, μπορείτε να τις βρείτε στη σελίδα της στο Facebook, πατώντας ΕΔΩ

*Υπεύθυνη δανειστικής βιβλιοθήκης της νεολαίας Γαλάτιστας


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο