2 Μαρ 2017

Ποιοι τιμωρήθηκαν για την γκάφα με τον λάθος νικητή στα Oscar


Στο μεταξύ η Ακαδημία επανεξετάζει την συνεργασία της με την PriceWaterhouseCoopers...
Λήξαν θεωρείται το θέμα με την ανακοίνωση του λάθος νικητή στα φετινά Oscar, καθώς η αρμόδια εταιρεία προχώρησε σε ποινές κατά των υπαλλήλων που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την γκάφα.

Το λάθος έγινε λίγο πριν τελειώσει η τελετή, στην σημαντικότερη κατηγορία, αυτή για την Καλύτερη Ταινία, όταν, από τα χείλη του Warren Beatty, με μία μικρή καθυστέρηση, ανακοινώθηκε πως το βραβείο παίρνει το La La Land. Οι παραγωγοί και οι δημιουργοί της ταινίας ανέβηκαν στη σκηνή και ξεκίνησαν τους ευχαριστήριους λόγους τους. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος ενημέρωσε πως έκανε λάθος και το Moonlight είναι τελικά η ταινία που κερδίζει.

Η ελεγκτική εταιρία που είναι αρμόδια, η PriceWaterhouseCoopers, ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε δημόσια συγγνώμη, ενώ ανακοίνωσε πως οι δύο υπάλληλοί της που ευθύνονται για το λάθος, οι Brian Cullinan και Martha Ruiz, δεν θα ξαναεργαστούν για την Ακαδημία Κινηματογράφου. Μάλιστα, ο Cullinan φέρεται να έκανε την γκάφα επειδή είχε το νου στο… να βγάζει φωτογραφίες από τα backstage και να τις δημοσιεύει στο Twitter του!

Στο μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Ακαδημία επανεξετάζει την περαιτέρω συνεργασία της με την PriceWaterhouseCoopers, που μετρά 83 χρόνια ζωής…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο