3 Μαρ 2017

Η πρώτη gαy σκηνή σε ταινία της Disney είναι γεγονός!


Στην πολυαναμενόμενη ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», ο Λεφού θέλει να φιλήσει τον... Γκαστόν και, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας Μπιλ Κόντον, «είναι μια αποκλειστικά gαy στιγμή σε μια ταινία της Disney».

Στην ταινία κινουμένων σχεδίων του 1991 ο Λεφού τραγουδά ένα τραγουδάκι στην παμπ για να φτιάξει το κέφι του «μάτσο» Γκαστόν, ενός άνδρα-πόθου για κάθε γυναίκα, που όμως θέλει να κερδίσει την καρδιά της Μπελ. Νέος αέρας, όμως, πνέει στην καινούργια εκδοχή της ταινίας 26 χρόνια μετά.

Ο χαρακτήρας του ΛεΦού, που ενσαρκώνει ο Τζος Γκαντ, αποτελεί τμήμα ενός «σημείου καμπής» για την Disney. Στην ταινία με πρωταγωνίστρια την Εμα Γουάτσον, ο υπηρέτης Λεφού εξερευνά τη σεxουαλικότητά του μέσα από την ανάπτυξη και την εκδήλωση των συναισθημάτων για τον Γκαστόν.


Σύγχυση

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Attitude», ο Κόντον εξηγεί πως ο ΛεΦού είναι κάποιος που τη μια μέρα θέλει να είναι ο Γκαστόν και την άλλη θέλει να φιλήσει τον Γκαστόν. Δείχνει να «είναι σε σύγχυση σχετικά με το τι θέλει. Είναι κάποιος που απλά συνειδητοποιεί ότι έχει αυτά τα συναισθήματα» εξηγεί ο Κόντον, που προσθέτει ότι το στούντιο στέλνει με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα «που θα ακουστεί σε κάθε χώρα του κόσμου, ακόμα και σε χώρες όπου εξακολουθεί να είναι κοινωνικά απαράδεκτο ή ακόμα και παράνομο να είναι κάποιος γκέι».

Ο αέρας εκσυγχρονισμού των ηθών, ωστόσο, στην κλασική αυτή ιστορία δεν αφορά μόνο τον Λεφού, αφού και η ερμηνεία της Εμα Γουότσον δίνει έναν πιο φεμινιστικό αέρα στην πρωταγωνίστρια Μπελ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο