19 Μαρ 2017

Απειλές για τη ζωή της δέχεται η καλλιτέχνιδα της αντι-Τραμπ αφίσας


Μόλις την Παρασκευή «ανέβηκε» σε διαφημιστική πινακίδα το έργο της Κάρεν Φλορίτο στο Φίνιξ της Αριζόνα και ήδη η καλλιτέχνιδα αποκάλυψε...
ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της.





Η ενοικίαση διαφημιστικών πινακίδων με σκοπό την έκθεση έργων τέχνης είναι ένας νέος τρόπος που επιχειρούν οι γκαλερί ώστε τα έργα να είναι θεατά από τον οποιονδήποτε.

Στη συγκεκριμένη αφίσα, απεικονίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ να φοράει μία καρφίτσα με τη σημαία της Ρωσίας, περιστοιχισμένος από εκρήξεις και το σήμα του δολαρίου παραποιημένο ώστε να θυμίζει σβάστικα.

Τις τελευταίες δύο μέρες, όπως είπε η Φλορίτο στην εφημερίδα Arizona Republic, η ίδια και ο σύζυγός της δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα λόγω της αφίσας. «Παίρνουν τηλέφωνο και μας αποκαλούν σατανιστές και κουμουνιστές και μας απειλούν ότι θα έρθουν να βρουν και εμάς και τα παιδιά μας» δήλωσε η δημιουργός της αφίσας.


Για την ίδια, η επίμαχη αφίσα αποτελεί μια μορφή διαμαρτυρίας, ένα είδος αντίστασης σε όσα πρεσβεύει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η γκαλερί που προσέλαβε τη Φλορίτο, της ζήτησε να δημιουργήσει και μία αφίσα με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Μπους για άλλη διαφημιστική πινακίδα της περιοχής.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο