8 Φεβ 2017

Ντοκιμαντέρ για τον σχεδιαστή μόδας Αλεξάντερ ΜακΚουίν


Τη ζωή του αγοριού της βρετανικής εργατικής τάξης που από μαθητευόμενος στο... Savile Row, γνωστό ατελιέ ραφτών του Λονδίνου, έγινε ο πιο διάσημος και αμφιλεγόμενος σχεδιαστής μόδας στον κόσμο αφηγείται το ντοκιμαντέρ «McQueen».

Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Αλεξάντερ ΜακΚουίν είναι ο Ίαν Μπονχούτ, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει διεθνείς διαφημιστικές καμπάνιες για τις Puma, Nike, Pepsi, Gatorade και τα μουσικά promo για τα συγκροτήματα Mumford & Sons και Morcheeba, τον Τομ Τζόουνς και τον Τζέιμι Κόλουμ.

«Μετακόμισα στο Λονδίνο από το Παρίσι τη δεκαετία του 90 κατά ένα μέρος και λόγω του ΜακΚουίν. Η αίσθηση που είχε για το στυλ έγινε συνώνυμο της ακατέργαστης ενέργειας και ακρότητας και δεν γνωρίζω άλλον σύγχρονο σχεδιαστή να έχει πυροδοτήσει τόσο άμεση ενστικτώδη ανταπόκριση από το κοινό» ανέφερε ο σκηνοθέτης.

Ο Μπονχούτ σκηνοθετεί σε συνεργασία με τον σεναριογράφο, Πίτερ Ετεγκούι. Ο Νικ Τάουσιγκ από την Salon Pictures και ο Πολ Βαν Κάρτερ είναι οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ με συμπαραγωγό τη Misfits. Η κινηματογραφική εταιρεία Embankment Films που εδρεύει στο Λονδίνο θα ξεκινήσει την προώθηση του ντοκιμαντέρ από την Ευρωπαϊκή Αγορά Κινηματογράφου του Βερολίνου.

«Τα άγρια και ευαίσθητα σχέδια του ΜακΚουίν δημιούργησαν μία εντελώς νέα συναισθηματική και φυσική γλώσσα. Ενώ απεικόνιζε την πραγματικότητα σε όλο της το σκοτάδι, καθώς και το φως, ήταν επίσης το απόλυτο αγκάθι στο κατεστημένο της μόδας: Το σαμποτάριζε» ανέφερε ο Τιμ Χασλάμ από την Embankment Films.

«Το κακό παιδί της μόδας, το «enfant terrible» δεν ενδιαφερόταν για το κομψό Παρίσι και τη λαμπερή υψηλή κοινωνία του. Ήταν καθαρός πανκ επαναστάτης, εμπνεόταν από τη ζωή του δρόμου, τη μη προνομιούχα κοινωνία, τη σεξουαλική διαφορετικότητα» συμπλήρωσε.

«Ο ΜακΚουίν έζησε μία σύντομη ζωή- σε ηλικία 41 ετών τραγικά αφαίρεσε ο ίδιος τη ζωή του και υποθέτω ότι θέλω να επανέλθει… για την ελευθερία της έκφρασης και την ικανότητα να σε πιάνει από τον λαιμό συναισθηματικά. Η ταινία μας είναι μία κινηματογραφική έκρηξη της ανθρώπινης ενέργειάς του - και το πιο σημαντικό καθηλώνει το κοινό επειδή είναι ειλικρινής και πολύ κοντά στον πραγματικό ΜακΚουίν» πρόσθεσε ο Τάουσιγκ.

Γεννημένος στο Λονδίνο το 1969, ο Λι Αλεξάντερ ΜακΚουίν, ήταν ο μικρότερος σε μία πολυμελή οικογένεια. Με τις δημιουργίες του τάραξε τα νερά του χώρου της μόδας και απασχόλησε όσο κανένας άλλος την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στα 41 του χρόνια αποφάσισε να δώσει ένα πρόωρο οριστικό τέλος σε όλα.

Το ντοκιμαντέρ "McQueen" είναι στο αρχικό στάδιο της παραγωγής και θα προβληθεί στους κινηματογράφους έως το τέλος του έτους.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο