15 Φεβ 2017

Γνωστός επιχειρηματίας είχε στην κατοχή του αρχαιολογικό θησαυρό και όπλα


Αρχαιολογικό θησαυρό αμύθητης αξίας είχε στην κατοχή του γνωστός επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην...
υπόθεση της μαφίας των Ρομά.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ερευνώντας την υπόθεση βρέθηκαν μπροστά στο όνομα ενός 81χρονου γνωστού επιχειρηματία.

Ο 81χρονος όπως αποδείχθηκε, ήταν υποψήφιο θύμα της συμμορίας, αλλά τελικά φόρεσε και ο ίδιος χειροπέδες.

Κι αυτό, γιατί τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του δεν ήταν δηλωμένα και μάλιστα, οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν βρέθηκαν μπροστά σε πίνακα του Ελ Γκρέκο.

Ειδικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αυθεντικό πίνακα του γνωστού ζωγράφου ή για πιστό αντίγραφό του.

Πραγματογνώμονες που τον εξέτασαν δεν μπόρεσαν να βγάλουν σαφή συμπεράσματα και δεν αποκλείεται να κληθούν ειδικοί επιστήμονες από το εξωτερικό.

Σημειώνεται, ότι τα έργα τέχνης του επιχειρηματία, καθώς και τα αρχαία αντικείμενα που είχε στη συλλογή του, αποτελούσαν στόχο συμμορίας Ρομά.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακού υλικού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, εντοπίστηκε η οικία του ηλικιωμένου, όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

23 εικόνες βυζαντινής περιόδου, επιτάφιος, 5 άμφια, 108 αρχαία νομίσματα, πήλινη κεφαλή, το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ, πίνακας μεγάλης αξίας, πολυβόλο στηριζόμενο σε τρίποδο, που χρονολογείται προ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 2 βλήματα όλμων, ανενεργά Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 7 πιστόλια και 5 γεμιστήρες, 3 περίστροφα, επαναληπτική καραμπίνα, με τροποποιημένο γεμιστήρα, τυφέκιο με διόπτρα και σιγαστήρα, πλήθος φυσιγγιών, διαφόρων διαμετρημάτων, χειροβομβίδα αμυντικού τύπου ανενεργή, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, μαχαίρια και σουγιάδες, ξίφη, σπαθιά και ξιφίδιο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.







Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο