20 Φεβ 2017

Βάλτος έγινε ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο – Ένα από τα Επτά Θαύματα


Για μετατροπή σε βάλτο του Ναού της Αρτέμιδος στην περιοχή Σελτζούκ (αρχαία Έφεσος) της Σμύρνης, εξαιτίας... παραμέλησης και έλλειψης ενδιαφέροντος από τις αρμόδιες αρχές, κάνει λόγο η Hurrıyet Daıly News.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το εν λόγω μνημείο (το οποίο συγκαταλέγεται στα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και είναι καταγεγραμμένο στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO), το οποίο συγκεντρώνει εκατομμύρια τουρίστες ετησίως μοιάζει πλέον με άδειο, εγκαταλελειμμένο πεδίο χωρίς περιβαλλοντικό σχεδιασμό και ταξιδιωτικές διαδρομές.

Οι ανασκαφές έχουν καλυφθεί με βρόχινα νερά ενώ απουσιάζει η ασφάλεια, καταγγέλλει η εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τη Δευτέρα, o Τούρκος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Ναμπί Αβτζί, ευχαρίστησε την εφημερίδα για την ανάδειξη του θέματος επισημαίνοντας ότι έδωσε τις απαραίτητες εντολές για την προστασία του αρχαίου ναού.

«Δε γνώριζα ότι ο Ναός της Αρτέμιδος βρισκόταν σε τόσο άσχημη κατάσταση. Έδωσα τις απαραίτητες οδηγίες στους φίλους μας (..) Θα υλοποιήσουμε ένα έργο που αρμόζει στο ναό της Αρτέμιδος. Θα πρέπει να πούμε στους επισκέπτες ότι τα κομμάτια εδώ έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό και θα δημιουργήσουμε μια μακέτα του ναού, εξηγώντας στους επισκέπτες πώς ήταν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο