25 Φεβ 2017

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Νίκου Κούνδουρου


Τελευταίο αντίο στο μεγάλο σκηνοθέτη - Δείτε φωτογραφίες...
Τα πολλά περιβάλλοντα μέσα στα οποία έζησε και δημιούργησε ο Νίκος Κούνδουρος ενώθηκαν στην κηδεία του, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο Α΄ Νεκροταφείο. Ο κόσμος του κινηματογράφου, της πολιτικής, οι δεκάδες φίλοι του, ορισμένοι και από την εποχή του Παρισιού, η γειτονιά του στο Μετς, Κρητικοί, περαστικοί που ήθελαν να αφήσουν ένα λουλούδι στον τάφο του. Γέμισαν ο προαύλιος χώρος και η εκκλησία από κόσμο.

Επικήδειους εκφώνησαν ο Άγγελος Δεληβορριάς, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο Νίκος Σηφουνάκης και ο Χάρης Παπαδόπουλος. Τα λόγια θερμά, έμπλεκαν με αφηγήσεις, σκέψεις του ίδιου του Νίκου Κούνδουρου, περιγραφές για το «πάθος», τη «γενναιότητα και γενναιοδωρία του», τον τρόπο του «ενέπνεε όπως ανέπνεε».

Παρέστησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, και άλλοι πολλοί, βουλευτές και πρώην υπουργοί.

Παρά το γεγονός ότι η κηδεία είχε αποφασιστεί, από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, να τελεστεί δημοσία δαπάνη, η οικογένεια του Νίκου Κούνδουρου ευχαρίστησε θερμά για την τιμή αλλά θέλησε να καλύψει η ίδια τα έξοδα, για να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο ταμείο.







Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο