18 Ιαν 2017

Ο Κώστας Γαβράς επίτιμος προσκεκλημένος στο Hellas Filmbox Berlin - Mastercalss


Ωριαίο πρόγραμμα με μουσική, χαιρετισμούς, αλλά και εκπλήξεις περιλαμβάνει η αυριανή τελετή έναρξης του ...Hellas Filmbox Berlin (του πρώτου ελληνικού φεστιβάλ κινηματογράφου στο Βερολίνο) που θα διαρκέσει από 18 έως 22 Ιανουαρίου.

Επίτιμος προσκεκλημένος ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, του οποίου η ταινία «Αμήν» θα προβληθεί μετά την τελετή, ενώ θα παραβρεθεί η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Παρόντες θα είναι ακόμη οι ηθοποιοί από την ταινία «Aμήν» Ούλριχ Τουκούρ και Ρολφ Χόχουτ, ο Γερμανός ηθοποιός Αντρέ Χένικε, o Ελβετός σκηνοθέτης Ντάνι Λεβί, η Τουρκάλα σκηνοθέτης του γερμανικού σινεμά Aysun Bademsoy και η ηθοποιός και μουσικός Μόνικα Ρέγιες.

Θα παραβρεθούν ακόμη αρκετοί από τους σκηνοθέτες που μετέχουν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, όπως οι Τάσος Μπουλμέτης, Κύρος Παπαβασιλείου, Μάρω Αναστοπούλου, Ανζελίκ Κουρούνη, Βασίλης Κατσούπης, Ηλίας Δημητρίου, Λυδία Κώνστα, Μανούσος Μανουσάκης, Μαξ Γκάιλκε, Δημήτρης Αμπατζής, Kωνσταντίνος Καλογρίδης, Δημήτρης Νάκος και ο ηθοποιός Vassili Koukalani.

Εξάλλου η υπουργός, αλλά και ιέρεια του αρχαίου δράματος, Λυδία Κονιόρδου, μεθαύριο Πέμπτη από τις 14.00 - 17.00 θα πραγματοποιήσει mastercalss αρχαίου δράματος στη μεγάλη αίθουσα του ιστορικού κινηματογράφου Babylon με τίτλο «Χορός, Λόγος, Μέλος, Όρχησις». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο