5 Ιαν 2017

Φωνές και «όξω» από θεατές προς τον Τσίπρα στην παράσταση για τη ζωή του Ζαχαριάδη


Πυροσβεστικός ο ρόλος του συγγραφέα και πρωταγωνιστή ...Γιώργου Κοτανίδη

Η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε αναστάτωση λίγο πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης «Ομπίντα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το βράδυ της Τρίτης 3 Ιανουαρίου. Όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία του πρωθυπουργού, ακούστηκαν ορισμένες φωνές, καθώς και η λέξη «όξω», με συνέπεια να δημιουργηθεί μία προσωρινή αναταραχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το «Πρώτο Θέμα» το οποίο επικοινώνησε με συντελεστές της παράστασης, προκύπτει ότι το επεισόδιο ξεκίνησε από μία γυναίκα, η οποία φώναξε «όξω», για να ακολουθήσουν και άλλες φωνές, σε περιορισμένη όμως κλίμακα. Όλα τα παραπάνω συνέβησαν πριν την έναρξη της παράστασης.

Όταν η γυναίκα φώναξε «όξω», ακολούθησαν ορισμένες ακόμα φωνές, ενώ με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν και η παράσταση διεξήχθη κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατ' άλλες πληροφορίες, οι αποδοκιμασίες ήταν πιο έντονες κατά του πρωθυπουργού και διεκόπησαν όταν ανέβηκε στη σκηνή ο συγγραφέας και παρουσιαστής του έργου, Γιώργος Κοτανίδης, ο οποίος ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, λέγοντας πως «το θέατρο μας ενώνει».

Η παράσταση «Ομπίντα» καταπιάνεται με τις τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη, ο οποίος, από τη Σιβηρία και ενώ έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει, στέλνει μήνυμα στους συνεργάτες του. Προσπαθεί να δώσει μία ερμηνεία για τα 17 χρόνια εξορίας του στη Σιβηρία από την ηγεσία της τότε Σοβιετικής Ένωσης και περιγράφει τα αδιέξοδα που τον οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο