20 Ιαν 2017

Και θα σφάξουμε το κουνέλι…Επανέρχεται για 10 μόνο παραστάσεις.


«Θα έδινα όλα τα πλούτη που τα χρόνια έχουν συσσωρεύσει

Το αργό αποτέλεσμα της... φθοράς της Ζωής

Για να είμαι μια φορά ακόμη μικρό παιδί

Μια λαμπρή καλοκαιρινή ημέρα»

Lewis Carroll


«Να ζήσουμε με ζαβολιές. Δεν βρίσκω άλλη λέξη. Ζαβολιές.»

Roland Barthes


Έπειτα από την πρώτη παρουσίασή της παράστασης πριν από ένα χρόνο ακριβώς, την οποία ακολούθησε μια επιτυχημένη διαδρομή στα Αισχύλεια 2016 της Ελευσίνας και στα Δημήτρια 2016 της Θεσσαλονίκης, η παράσταση της Αγγελικής Παπαθεμελή και της Σοφίας Κορώνη, με τίτλο Και θα σφάξουμε το κουνέλι. Η ζωή είναι ωραία. Η ζωή είναι καλή. Θα σφάξουμε το κουνέλι. Επανέρχεται για 10 μόνο παραστάσεις.


Μια κρίσιμη νύχτα ή μια νύχτα σαν όλες τις άλλες, ένα όνειρο ή ένα ξύπνημα. 

Η Αγγελική Παπαθεμελή και η Σοφία Κορώνη, με αφετηρία την αναρώτηση περί αλήθειας και ψεύδους υπό εξωηθική έννοια του Φ. Νίτσε, ταξιδεύουν μέσα απ’ τ’ αφρισμένα Κύματα της Β. Γουλφ και ακολουθούν την Αλίκη του Λ. Κάρολ Μέσα από τον Καθρέφτη, προς μια Χώρα των Θαυμάτων όπου οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.

Οι δυο τους ενσαρκώνουν από κοινού μια σύγχρονη Αλίκη και στήνουν ένα ενήλικο παιχνίδι ψηλαφώντας τα όρια της πολλαπλής πραγματικότητας και του ονείρου. Σε μια πορεία αναζήτησης της Αλίκης για την Αλίκη, με μοναδικό σύντροφο και συνομιλητή τον κατακερματισμένο εαυτό, εισχωρούν στο σύμπαν της Βιρτζίνια Γουλφ, όπου η βιωμένη εμπειρία αναπαράγεται στη μόνη έγκυρη πραγματικότητά της: στη συνειδησιακή ροή της, και γίνεται πλέον ποίηση της ζωής.

Η πτώση σ’ έναν άναρχο, επικίνδυνο και συναρπαστικό κόσμο, όπου η συνοχή του ατόμου διαλύεται σε κάθε παφλασμό των κυμάτων κι ο χρόνος κινείται καταπώς του αρέσει, όπου βασιλεύουν η επανάσταση στη λογική και η αναζήτηση της ανέφικτης ελευθερίας, όπου η ύπαρξη αναγνωρίζεται μόνο μέσα στον καθρέφτη του βλέμματος των άλλων και ο έρωτας γίνεται η γλώσσα που πλάθει την αλήθεια των πραγμάτων.

Η Σοφία Κορώνη και η Αγγελική Παπαθεμελή ενώνουν την πολύχρονη θεατρική εμπειρία τους με την πρωτότυπη μουσική του Θάνου Ανεστόπουλου από τα Διάφανα Κρίνα και υπό την κινησιολογική κατεύθυνση της Αγγελικής Στελλάτου, συνθέτουν μια παράσταση που με ένα κλικ εκτός κανονικότητας -ή αλλιώς με ένα κλικ εντός μας- μας συνοδεύει στο λαβύρινθο του Εγώ, σε μια γοητευτική περιπλάνηση.

*Οι στίχοι του τραγουδιού της παράστασης (από ποίημα του L. Carroll) είναι σε μετάφραση Παυλίνας Παμπούδη. Στο κείμενο της παράστασης περιλαμβάνονται στίχοι από Το Ερωτικό Τραγούδι του Τζ. Άλφρεντ Προύφροκ του T. S. Elliot, στη μετάφραση του Σπύρου Καρέλα. Ευχαριστούμε θερμά τον Άρη Μπερλή, την Παυλίνα Παμπούδη και τον Σπύρο Καρέλα για την ευγενική παραχώρηση των μεταφράσεών τους.

**Όλες οι παραστάσεις αφιερώνονται στη μνήμη του Θάνου Ανεστόπουλου.

Bios

Πειραιώς 84, Tηλέφωνο: 2103425335

http://www.bios.gr

https://www.facebook.com/pages/BIOS-exploring-urban-culture/113635776790

Ημερομηνίες: από 23/1/2017 έως 14/2/2017 

Ωρα προσέλευσης: 21:00 

10 ευρώ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο