11 Ιαν 2017

10 πράγματα που δε γνώριζες για την πιο σοκαριστική ταινία των 90s


Περιμένοντας την πρεμιέρα του Trainspotting 2...

Λίγες ταινίες έχουν καταφέρει να σοκάρουν τους θεατές όσο το Trainspotting. Κάνοντας πρεμιέρα πριν από 21 χρόνια, η ταινία που κατάφερε να σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά και διηγείται τη ζωή μιας παρέας ηρωινομανών στο Εδιμβούργο, επιστρέφει με sequel.

Γιορτάζοντας την επιστροφή των ηρώων της ταινίας που ανέδειξε τόσο τον σκηνοθέτη Danny Boyle όσο και τον πρωταγωνιστή Ewan McGregor, σας παρουσιάζουμε 10 ενδιαφέρουσες πληροφορίες που ίσως δεν γνώριζες για την ταινία που σημάδεψε τη δεκαετία του '90:


1. Η περίφημη σκηνή της “Χειρότερης Τουαλέτας της Σκωτίας” γυρίστηκε χρησιμοποιώντας μους σοκολάτα.


2. Η ταινία κόστισε περίπου 1.7 εκατ. ευρώ και γυρίστηκε σε μόλις 35 ημέρες.


3. Η ηθοποιός Kelly MacDonald που υποδυόταν την Diane ήταν μεθυσμένη την πρώτη μέρα των γυρισμάτων.


4. Τα πρώτα 20 λεπτά της ταινίας έπρεπε να ντουμπλαριστούν για την κυκλοφορία της ταινίας στις ΗΠΑ, αφού οι Αμερικανοί δε μπορούσαν να καταλάβουν τις έντονες σκωτσέζικες προφορές.


5. Η διάσημη εναρκτήρια σεκάνς με το κυνηγητό έχει εμπνευστεί από το μουσικό βίντεο του "Sabotage” των Beastie Boys το οποίο έχει σκηνοθετήσει ο Spike Jonze.




6. Ο συγγραφέας του βιβλίου irvine Welsh εμφανίζεται για λίγο στην ταινία ως έμπορος ναρκωτικών.


7. Ο ίδιος συγγραφέας έγραψε το 2002 το “Porno” με τους ίδιους χαρακτήρες δέκα χρόνια μετά και αποτελεί τη βάση του σεναρίου για τη νέα ταινία “Trainspotting”.




8. O Ewan McGregor έχασε 13 κιλά για να παίξει τον ρόλο.


9. To soundtrack της ταινίας έχει δυο διαφορετικά τραγούδια με τον ίδιο τίτλο, “Temptation”, από Heaven 17 και New Order.


10. Η τελευταία λέξη που ακούγεται στην ταινία είναι “Die”.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο