26 Δεκ 2016

George Michael: Η απίστευτη ιστορία πίσω από το... «Last Christmas»


Tο πιο εμπορικό single όλων των εποχών στην Αγγλία...
«Last Christmas»... Το περιβόητο video-clip το οποίο είχε γίνει το όνειρο κάθε παρέας κυκλοφόρησε πριν από 32 ολόκληρα χρόνια, στις 3 Δεκεμβρίου του 1984, και υπήρξε από τα πιο πετυχημένα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τα Χριστούγεννα. Γράφτηκε όμως, όντως πρωταρχικά για αυτή την εποχή; Θα μάθουμε την αλήθεια, λίγο παρακάτω...

Χριστούγεννα με ενοικιαζόμενο σπίτι μέσα στα χιόνια με τους καλύτερους σου φίλους στις Άλπεις της Ελβετίας! Εκεί γυρίστηκε το video-clip και το κόστος του λίγο ξεπέρασε τότε τις 60.000 αγγλικές λίρες!

Σήμερα το Last Christmas είναι πλέον ένα κλασσικό τραγούδι και είτε το θέλουμε, είτε όχι δεν γίνονται Χριστούγεννα χωρίς να το ακούσουμε έστω και μια φορά.

Το «Last Christmas» των Wham, αν και υπήρξε το πιο εμπορικό single όλων των εποχών στη Αγγλία, που δεν βρέθηκε όμως ποτέ στην κορυφή. Ακόμα και τη χρονιά που εκδόθηκε, σκαρφάλωσε στο Νο 2 κι ας παρέμεινε για 13 βδομάδες στη λίστα των πιο εμπορικών τραγουδιών.

Το βιντεοκλίπ που συνόδευε το τραγούδι έδειχνε τα μέλη των Wham, George Michael και Andrew Ridgeley, να παίρνουν τις συντρόφους τους και να πηγαίνουν διακοπές σε ένα χειμερινό καταφύγιο, για σκι. Τις εντυπώσεις έκλεβε μια πανέμορφη νεαρή κοπέλα, με μαύρα σγουρά μαλλιά και υπέροχο χαμόγελο, για την οποία ο George Michael τραγουδούσε πόσο υπέροχα είχε περάσει τα… last Christmas με εκείνη, αλλά στη συνέχεια τον παράτησε γιατί την απάτησε.

Η κοπέλα, ονόματι Kathy Hill, ήταν μοντέλο εκείνη την εποχή. Σήμερα, η Kathy Hill συνεχίζει να δουλεύει στη βιομηχανία της μόδας και έχει αποτελέσει το πρόσωπο για μια σειρά από διαφημιστικές εκστρατείες μεγάλων εταιριών.

Αν και τραγούδι των Wham, τα δικαιώματά του πάνε εξ’ ολοκλήρου στον George Michael και παρόλο που έχει γράψει πολλές επιτυχίες θα μπορούσε άνετα να ζήσει μόνο με τα έσοδα αυτού του τραγουδιού!

Αυτό που ο κόσμος όμως δεν γνωρίζει είναι ότι - σύμφωνα με δημοσίευμα της FAZ - το επικό κομμάτι πρωταρχικά γράφτηκε για την εορταστική περίοδο του Πάσχα και όχι των Χριστουγέννων! Η φημολογία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Κατά το δημοσίευμα η δισκογραφική εταιρεία επιθυμούσε ένα ραδιοφωνικό χιτ για τα Χριστούγεννα και έτσι ο διάσημος σταρ αναγκάστηκε να αλλάξει απλά το Easter σε Christmas, προκειμένου το κομμάτι να πάρει το πράσινο φως και να κυκλοφορήσει. Ποιος το περίμενε ότι όλο αυτό θα έγραφε ιστορία!


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο