6 Δεκ 2016

Σουλεϊμάν και άλλες σειρές φέρνουν στην Τουρκία 300 εκ. δολάρια


Αποτελούν από τα πιο προσοδοφόρα εξαγωγικά προϊόντα της Τουρκίας...
Οι τουρκικές τηλεοπτικές σαπουνόπερες αποτελούν μια από τα πιο προσοδοφόρα εξαγωγικά προϊόντα της Τουρκίας.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Hurriyet, το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σχεδιάζει την προώθησή τους στο ασιατικό φόρουμ τηλεόρασης στη Σιγκαπούρη. Στόχος; Οι τουρκικές σαπουνόπερες να κατακτήσουν και την τηλεοπτική αγορά της Άπω Ανατολής, μετά από εκείνην της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής.

Η «μαζική εξαγωγή» των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών ξεκίνησε το 2001 στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική. Το 2014 τα έσοδα από τη σχετική δραστηριότητα ανήλθαν στα 200 εκατομμύρια, ενώ πέρσι άγγιξαν τα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Φέτος τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 300 εκατομμύρια.

Οι αριθμοί πράγματι δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφιβολίας. Σχεδόν 150 τουρκικές σειρές έχουν πουληθεί στο εξωτερικό, με πάνω από 500 εκατομμύρια τηλεθεατές σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, η γειτονική χώρα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας τηλεοπτικών σειρών στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών και σειρές που παίζονται στην Ελλάδα, όπως ο «Σουλειμάν» και η «Φατμαγκιούλ».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο