2 Νοε 2016

Το Opus Cactus των Momix έρχεται στην Ελλάδα


Oι Momix επιστρέφουν με το θρυλικό έργο που αγαπήθηκε όσο κανένα: το εντυπωσιακό, μαγευτικό, μοναδικό Opus Cactus! Με... ανανεωμένη διάθεση, φρέσκια ενέργεια και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Πρόκειται για μία εκπληκτική δημιουργία του δαιμόνιου χορογράφου Μόουζες Πέντλετον, ο οποίος καταφέρνει δημιουργικά και σχεδόν μαγικά να συνδέσει αρμονικά τη χλωρίδα και την πανίδα μέσω των σωμάτων των χορευτών, σε μία εμπνευσμένη, «άκρως αισθησιακή και ενόργανη αναπαράσταση» των ασυνήθιστων φυσικών στοιχείων της ζωής και του μικρόκοσμου της ερήμου Σονόρα στην Αριζόνα. 

Το Opus Cactus αρχικά είχε σχεδιαστεί για μία εικοσάλεπτη παράσταση για το Μπαλέτο της Αριζόνα, το οποίο όμως μετατράπηκε σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς από τους ΜΟΜΙΧ: αέναος σκηνικός σουρεαλισμός, τολμηρό παιχνίδι μεταμορφώσεων που υπνωτίζει το θεατή και φλερτάρει με την οφθαλμαπάτη, χορταίνοντας τις αισθήσεις μας και αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες της σπουδαίας αυτής ομάδας.

Ο σκηνοθέτης και χορογράφος Moses Pendleton, ιδρυτής, καλλιτεχνικός διευθυντής και μόνιμος χορογράφος των ΜΟΜΙΧ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία του Βόρειου Βερμόντ των Η.Π.Α.

Σπούδασε αγγλική φιλολογία ενώ παράλληλα ασχολήθηκε επαγγελματικά με το χειμερινό σκι, με το οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής Αμερικής το 1967 και αργότερα Ολυμπιονίκης.Ένας σοβαρός τραυματισμός τον έφερε σε επαφή με τον κόσμο του κλασσικού χορού μέσω ενός προγράμματος φυσικής αποκατάστασης.

Αυτή ήταν η αρχή μιας μεγάλης καριέρας στον χώρο της χορογραφίας, της σκηνοθεσίας και της διεύθυνσης μεγάλων events.

Μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε τις τελετές έναρξης και λήξης των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στη Lake Placid το 1980, όπου επίσης παρουσίασε ο ίδιος και το χορευτικό του σόλο MOMIX (MOses- MIXture) από όπου και πήρε το όνομά της η περίφημη ομάδα χορού που ίδρυσε αμέσως μετά.

Χορογράφησε στη Σκάλα του Μιλάνου, στο Φεστιβάλ του Σπολέτο, στις όπερες του Βερολίνου, του Μονάχου, του Nancy, συνεργαζόμενος με σκηνοθέτες όπως ο Yuri Lyubimov, η Lina Wertmuller ή ο Martin Scorsese.

Επίσης επιμελήθηκε χορογραφικά, κινηματογραφικές ταινίες όπως ο «Batman» και μουσικά video τραγουδιστών ή σχημάτων όπως ο Prince, ο Peter Gabriel, η Cathy Dennis, οι Shadofax και οι White Lion.

Στη σπουδαία καριέρα του τιμήθηκε πολλές φορές με σημαντικά βραβεία, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και για μεγάλο χρονικό διάστημα καλλιτεχνικός διευθυντής και βασικός χορογράφος της χορευτικής ομάδας Pilobolus απ’ την οποία αποχώρησε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στους ΜΟΜΙΧ.

Θέατρο Παλλάς

Βουκουρεστίου 5, Tηλέφωνο: 210 3213100

http://www.ellthea.gr

http://www.facebook.com/ellthea.gr

Ημερομηνίες: από 21/12/2016 έως 26/12/2016 

20,00€ - 60,00€

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο