21 Νοε 2016

Γιάννης Μπέζος: Δεν συνομιλώ με αγράμματους, με κοπρόσκυλα που βγαίνουν στο διαδίκτυο


Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Γιάννης Μπέζος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε μία δήλωσή του για τα ...gay ζευγάρια.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο ηθοποιός είχε ταχθεί εναντίον του να επιτραπεί σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια να αποκτούν παιδί, λέγοντας, στο «Secret»: «δεν συμφωνώ (σ.σ. με το μωρό μέσω παρένθετης), γιατί θεωρώ ότι η φύση ορίζει πως το παιδί έχει μια μητέρα και έναν πατέρα. Με τους οποίους ζει μαζί. Δεν το λέω συντηρητικά. Θεωρώ ότι μια τέτοια κίνηση δεν έχει νόημα, εκτός αν θέλει κάποιος να υιοθετήσει ένα παιδί που δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Αυτό το βρίσκω θεμιτό. Το άλλο όχι».

Σε συνέντευξή του, στην ιστοσελίδα aixmi, ρωτήθηκε για τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του και το αν έχει μετανιώσει.

«Θα σας ξεκαθαρίσω κάτι. Εγώ δεν παρακολουθώ το διαδίκτυο. Δεν με ενδιαφέρει ο κανιβαλισμός. Επίσης δεν συνομιλώ με αγράμματους, με κοπρόσκυλα που βγαίνουν στο διαδίκτυο και λένε μ@λ@κ@@ς. Δεύτερον, επιμένω στη δήλωσή μου διότι στο θέμα του σύμφωνου συμβίωσης, συμφωνώ χωρίς συζήτηση. Είναι ένα θέμα νομικό, ένας άνθρωπος να επιλέγει να ζήσει με κάποιον άλλον. Αυτό είναι θέμα του καθενός. Το θέμα του να υιοθετώ παιδί με δύο γονείς του ιδίου φύλου, θεωρώ ότι δεν είναι σωστό, διότι δεν είναι τυχαίο όταν υπάρχει ο πατέρας και η μητέρα. Ο πατέρας εκπροσωπεί κάτι άλλο στο παιδί και η μητέρα κάτι άλλο. Ο πατέρας εκπροσωπεί τη δύναμη, το λόγο. Η μητέρα το αίσθημα. Όλα τα άλλα, εγώ τα ακούω βερεσέ», ανέφερε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «καμία οικογένεια δεν είναι τέλεια. Εμείς παίρνουμε σαν μέτρο ότι είναι τέλεια. Δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι. Έχουν αδυναμίες. Τα παιδιά θέλουν να αναφέρονται στον πατέρα και στη μητέρα. Ας είναι και θετό το παιδί. Τα άλλα που ακούω είναι μεταμοντέρνες ανοησίες. Όμως, έχουμε ακόμη κι ένα άλλο ελάττωμα στη χώρα μας. Γίναμε παρά πολύ μοντέρνοι, αλλά από κάτω το τσαρούχι και η φουστανέλα, περιμένουν είναι στη γωνία».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο