14 Νοε 2016

Νέα απώλεια για τη μουσική σκηνή! Πέθανε ο Λεόν Ράσελ


Η σύζυγός του επιβεβαίωσε ότι ο 74χρονος τραγουδοποιός πέθανε το περασμένο βράδυ στον ύπνο του, ενώ βρισκόταν στο... σπίτι του στο Νάσβιλ.

Άλλος ένας της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, δε βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο συνθέτης και τραγουδιστής Λεόν Ράσελ, γνωστός για τα τραγούδια του "Shine a Light" και το "A Song for You” αλλά και από τη συνεργασία του με τον Έλτον Τζον άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από πολλές μάχες με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στην αρχή της σόλο καριέρας του, τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, ο Ράσελ έκανε σημαντική καριέρα με το όνομα Χανκ Γουίλσον στην κάντρι μουσική. Τις επόμενες δεκαετίες το άστρο του είχε ξεθωριάσει και ο ίδιος βρισκόταν στην αφάνεια μέχρι που το 2010 ο Έλτον Τζον του πρότεινε να κάνουν μαζί ένα άλμπουμ. Αυτό το άλμπουμ ήταν το The Union και ο Λέον Ράσελ μαζί με τον Έλτον Τζον πραγματοποίησαν παγκόσμια περιοδεία για την προώθησή του.

Ο Ράσελ απέκτησε το δικό του αστέρι στο Rock & Roll Hall of Fame το 2011.

Ο Λέον Ράσελ είχε συνεργαστεί και με τους Rolling Stones στο τραγούδι «Shine a Light» που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ τους του 1972 «Exile on Main St.»

Ο τραγουδοποιός σκόπευε να κάνει περιοδεία μέσα στο 2017.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο