21 Οκτ 2016

Το γλυκό πουλί της νιότης, του Tenesse Williams, στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη


Ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα Θέατρα των Αθηνών, το Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, φιλοξενεί τον φετινό Χειμώνα ένα από... τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας: Το Γλυκό Πουλί της Νιότης του Τεννεσσή Ουίλλιαμς.

Το Γλυκό Πουλί της Νιότης, πραγματεύεται δύο από τις μεγαλύτερες αγωνίες του: τον Χρόνο που περνά αμείλικτος και την Αποτυχία, τα όνειρα που δεν γίνονται πραγματικότητα.

Τα δύο πρόσωπα του έργου, η Αλεξάνδρα Ντελ Λάγκο και ο Τσανς Γουαίην ξέρουν καλά από την αρχή τις συνέπειες του Χρόνου και στις δυο διαστάσεις του: Παρελθόν και Μέλλον. Το δράμα γεννιέται σ’ αυτό το έργο από τις απελπισμένες προσπάθειες των ηρώων να ξεφύγουν από τις αρπάγες της αναγκαστικής προσγείωσης στην πραγματικότητα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Μάριος Πλωρίτης, που έκανε την θαυμάσια διασκευή –μετάφραση του έργου, «Το Γλυκό Πουλί της Νιότης αρχίζει εκεί που τελειώνουν τ’ άλλα έργα της λυγρής πινακοθήκης του Ουίλλιαμς».

Διάσημη άλλοτε ηθοποιός του κινηματογράφου, η Αλεξάνδρα Ντελ Λάγκο αποτραβήχτηκε από την οθόνη μόλις άρχισαν να την παίρνουν τα χρόνια. Τρομαγμένη μπροστά στον χαμό της νιότης, βρίσκει διέξοδο στην φυγή, στον αγορασμένο έρωτα με νεαρούς ζιγκολό και στην τεχνητή λήθη των ναρκωτικών και του αλκοόλ.

Ο Τσανς Γουαίην είναι ο τελευταίος από τους νεαρούς εραστές της. Φτωχός, χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο, δεν έχει άλλο εφόδιο από την ομορφιά και τα νιάτα του. Σ’αυτά τα δύο στηρίζεται η άμετρη φιλοδοξία του, να γίνει σταρ του Χόλιγουντ από την μια και να παντρευτεί την πλούσια παιδική του αγαπημένη, την Χέβενλυ, από την άλλη. Στον μάταιο αγώνα του για επιβίωση και κοινωνική επιβολή, προσφέρει το κορμί του σε μοναχικές και παρηκμασμένες πλούσιες κυρίες, που τον χρησιμοποιούν ως παυσίπονο για την μοναξιά και τον απομακρύνουν όταν τους είναι άχρηστος πια.

Όταν οι δυο τους συναντιώνται, στην κρίσιμη ώρα της ζωής τους, προσπαθούν για μια στιγμή να αρπαχτούν ο ένας από τον άλλο. Για την Αλεξάνδρα, που έχει ταλέντο και προσωπικότητα, ίσως υπάρχει ακόμη ελπίδα. Για τον Τσανς, που έχει επιπλέον να αντιπαλέψει την αναλγησία και την εχθρότητα των ανθρώπων, όχι...


Πρωταγωνιστούν:

Κάτια Δανδουλάκη, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Γιάννης Ποιμενίδης, Τάσος Παπαδόπουλος, Ισαμπέλλα Μπαλτσαβιά, Ολυμπία Σκορδίλη, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Κοιλάκος

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Χορογραφίες: Σεσίλ Μικρούτσικου


Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Αγ. Μελετίου 61Α, Tηλέφωνο: 210 8640414

Ημερομηνίες: από 26/10/2016 έως 18/12/2016 

16,00€ - 22,00€

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο