10 Οκτ 2016

Τομ Χανκς: H άγνοια συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανθρωπότητα



Ο Αμερικανός ηθοποιός Τομ Χανκς είπε από την Ιταλία ότι «η άγνοια συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανθρωπότητα», μια δήλωση με την οποία...
 ο θερμός υποστηρικτής και μεγάλος χορηγός του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ φάνηκε να «στοχεύει» τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι στην ιστορία μας. Ο κόσμος αλλάζει, το βλέπουμε με τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Μέση Ανατολή εδώ και πέντε χρόνια» σημείωσε ο διάσημος πρωταγωνιστής σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Αίθουσα των Πεντακοσίων του Palazzo Vecchio, όπου γυρίστηκαν πολλές σκηνές της ταινίας «Inferno», η οποία θα παρουσιαστεί το Σάββατο στη Φλωρεντία σε παγκόσμια avant premiere.

«Ενδεχομένως ορισμένες χώρες απαντούν με απλοϊκό τρόπο σε πολύ περίπλοκα προβλήματα» πρόσθεσε ο κάτοχος δύο Όσκαρ.


Μαζί του βρίσκονταν ο σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ, οι ηθοποιοί Ομάρ Σι, Φελίσιτι Τζόουνς, Ιρφάν Καν όπως και ο συγγραφέας Νταν Μπράουν, που έγραψε το μπεστ σέλερ με τον ομώνυμο τίτλο.

«Το χάος μοιάζει να κυριαρχεί στον κόσμο όμως στην πραγματικότητα, εάν παρακολουθήσετε την ιστορία ή διαβάσετε τα βιβλία του Νταν Μπράουν θα παρατηρήσετε ότι ο κόσμος συχνά έχει βρεθεί σε αυτού του είδους το σταυροδρόμι όπου έπρεπε να μάθει να ζει ο ένας με τον άλλο» τόνισε ο Τομ Χανκς.

«Ο Νταν Μπράουν μας αφηγείται μια κόλαση επί γης. Ο Δάντης, εκείνος περιγράφει έναν πολύ συγκεκριμένο τόπο όμως ο τρομοκράτης επιστήμονας της ταινίας μας λέει ότι εμείς δημιουργούμε την δική μας κόλαση, τα περιβαλλοντικά προβλήματα, (εμείς είμαστε υπεύθυνοι) για τους ανθρώπους που τους διαχειρίζονται ως σκλάβους… Εμείς δημιουργήσαμε την κόλαση για μια μερίδα της ανθρωπότητας» εξήγησε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Ο 60χρονος Χανκς, φόρεσε για τρίτη φορά το κοστούμι του Καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκντον, μετά τις ταινίες «Κώδικας Ντα Βίντσι» (2006) και «Πεφωτισμένοι» (2009).
Το «Inferno», που γυρίστηκε ως επί το πλείστον στην Φλωρεντία, θα προβληθεί στις 13 Οκτωβρίου στην Ιταλία και στις 28 του ίδιου μήνα στις ΗΠΑ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο