16 Οκτ 2016

Θεατρικό τσουνάμι έχει χτυπήσει την Κάλυμνο εδώ και 3 μέρες


Η 28η Συνάντηση θεατρικών ομάδων Αιγαίου εδώ και 28 χρόνια αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός για τα νησιά του Αιγαίου.

Φέτος αυτό το γεγονός έχει βρει θεατρικό λιμάνι στη Κάλυμνο.

Οι ομάδες απο...
Χίο, Κω, Πάρο, Ρόδο, Σύρο, Πάτμο, Λέσβο, Τήνο, Σάμο, Λήμνο, Άνδρο, έχουν βρει φιλοξενία στο όμορφο νησί των σφουγγαράδων οι οποίοι έχουν αναλάβει για φέτος τη διοργάνωση των θεατρικών συναντήσεων.

Η Κάλυμνος έως και πριν λίγο καιρό είχε ένα μικρό θεατράκι όπου με πολύ μεράκι και επίσης πολλές δυσκολίες (οικονομικές και τεχνικές) κατάφερνε να ανεβάζει αξιολογότατες παραστάσεις. Με αφορμή τις θεατρικές συναντήσεις κινητοποιήθηκαν όλα τα μέλη της ομάδας, η δημοτική αρχή και η τοπική κοινωνία και έτσι το "Η ισχύς εν τη ενώση" βρήκε νόημα στη Κάλυμνο.  Σε χρόνο ρεκόρ μεταμόρφωσαν ένα πρώην νυχτερινό κέντρο σε ένα λειτουργικό χώρο θεάτρου, το μικρό θεατράκι με μερικές μετατροπές πήρε νέα μορφή και μαζί με το αμφιθέατρο του 1ου γυμνασίου Καλύμνου έγιναν οι πυρήνες έκφρασης όλων τον θεατρικών ομάδων του Αιγαίου.
Το θαύμα έγινε και η Κάλυμνος ήταν έτοιμη για την μεγάλη πρόκληση. 

Από τις 13 του μηνός (13/10/2016) έως τώρα που γράφουμε αυτό το άρθρο, σε όλες τις παραστάσεις επικρατούσε το αδιαχώρητο. Οι αίθουσες ασφυκτικά γεμάτες δείχνουν ότι ο κόσμος διψάει για πολιτισμό. Τρεις παραστάσεις καθημερινά οι οποίες ξεκινούν από το πρωί με παιδικό θέατρο και συνεχίζουν με απογευματινή και βραδινή και όλες να έχουν πλήθος κόσμου που ακόμη και κάτω κάθονται προκειμένου να δουν τα έργα.

Οι αναγνώστες μας θα πάρετε μια γεύση απο τις παραστάσεις των τριών πρώτων ημερών απο τις θεατρικές ομάδες της Κω, Ρόδου και Πάρου στα έργα 

- "Κοντζές και Διοματάρης" του Γιάννη Νιωτάκη από την Θεατρική ομάδα αδελφότητας Κρητών Ρόδου

- "Χαριτολογώντας" σύνθεση θεατρικών κειμένων της ομάδας acTa απο το θεατρικό εργαστήρι Κω

- "Το αταίριαστο ζευγάρι" του Ν. Σάιμον από την θεατρική ομάδα Νάουσας Πάρου.


Οι θεατρικές συναντήσεις συνεχίζονται με έργα των Τσέχωφ,Ρέππα - Παπαθανασίου, Francis Veber, Γιώργου Ηλιόπουλου, Βασ. Μυριανθόπουλου, Frederic Soontag, Γκέοργκ Μπύχνερ, Sam Bobrick - Ron Clark, Ξ. Καλογεροπούλου, Μάρτιν Σέρμαν, Καμπανέλη. 

Δείτε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ

Μπορείτε να κάνετε μία φθινοπωρινή απόδραση ολίγων ημερών να γνωρίσετε το νησί των σφουγγαράδων και να απολαύσετε υπέροχα θεατρικά έργα παιγμένα με μεράκι απο ερασιτέχνες του Αιγαίου.

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις, είναι όπως πάντα ελεύθερη. 





























Φωγραφίες : Στέφανος Καρυδάκης

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο