18 Οκτ 2016

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η 28η συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου,


Η Κάλυμνος όπως έχουμε γράψει και σε άλλα άρθρα έχει φέτος την τιμητική της. 

Το θέατρο γιορτάζει για 10 ημέρες (από τις 13 έως 23/10) και μέχρι σήμερα ...
έχουμε βιώσει πολύ όμορφες στιγμές . Ενώ είχαμε την τύχη να δούμε υπέροχες παραστάσεις. 



Νιώθω όμως την ανάγκη να σταθώ σε μια υπέροχη ομάδα που χτες μας χάρισε άπειρες στιγμές γέλιου με το έργο "Γκρουπ Θέραπι" του Laurent Baffie. Η ομάδα του θεατρικού ομίλου Σύρου < Ο Σουρής > εξέπληξε το κοινό το οποίο και τους αποθέωσε στο τέλος. 

Οι ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές έξι ασθενών που συναντιούνται στο προθάλαμο ενός διάσημου ψυχίατρου ο οποίος όμως αργεί να έρθει στο ιατρείο του οδηγεί τους ασθενείς να κάνουν ένα γκρουπ θέραπι. Το γέλιο είναι εγγυημένο και δεν σου επιτρέπει ούτε ανάσα να πάρεις.

Αυτή η ερασιτεχνική ομάδα δίδαξε τη σημαίνει να κάνεις ερασιτεχνικό θέατρο. Αξιοποίησε ολόκληρη τη σκηνή, χρησιμοποίησε στο έπακρο τα εκφραστικά μέσα της, έφτασε την παράσταση στο ζενίθ δίχως υπερβολές και καρικατούρες. Δίχως φτηνούς εντυπωσιασμούς και προχειρότητες. Είμαι σίγουρος ότι σε καμία στιγμή των δοκιμών δεν σκέφτηκαν : - Άσε μωρέ ας το προσπεράσουμε αυτό η εκείνο. Ερασιτέχνες είμαστε, δεν θα μας πει και κανείς τίποτα αν δεν είναι τέλειο.

Φάνηκε η υπερπροσπάθεια, οι ατελείωτες ώρες πρόβας και η πολύ μεγάλη κούραση ώστε να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα που θα ζήλευαν και επαγγελματίες!

Θα ακολουθήσει ειδικό αφιέρωμα για την ομάδα του θεατρικού ομίλου Σύρου <Σουρής>. Δείτε μερικές εικόνες απο την χθεσινή παράσταση.
























Φωτογραφίες : Στέφανος Καρυδάκης

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο