20 Σεπ 2016

Ο Σάκης πάει... στα Όσκαρ! (Photos)


H ταινία «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη -στην οποία πρωταγωνιστεί, μεταξύ άλλων, και ο Σάκης Ρουβάς- επιλέχθηκε από την ...
7μελή επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού για να αποτελέσει την ελληνική πρόταση για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017, στην 89η διοργάνωση της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.


Η ταινία αφορά στην ιστορία έξι ανδρών που, όταν το γιώτ τους παθαίνει βλάβη, επιδίδονται σε ένα παιχνίδι για να κατακτήσουν ένα πολύτιμο έπαθλο. Στο καστ της ταινίας, πλάι στα ονόματα του Γιώργου Πυρπασόπουλου, του Γιώργου Κέντρου, του Μάκη Παπαδημητρίου, του Πάνου Κορώνη και του Βαγγέλη Μουρίκη συμπεριλαμβάνεται και αυτό του Σάκη Ρουβά, ενώ το σενάριο γράφτηκε από τον συνεργάτη του Γιώργου Λάνθιμου, τον Ευθύμη Φιλίππου.

Μετά την ανακοίνωση από την επιτροπή, ο υπουργός Πολίτισμού Αριστείδης Μπαλτάς ευχαρίστησε τα μέλη της για το δύσκολο έργο τους και συνεχάρη την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη. 


Ο κ. Μπαλτάς συνεχάρη και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, καθώς η ταινία του «Ένας Άλλος Κόσμος», συγκέντρωσε μόλις μια ψήφο λιγότερη από την ταινία που τελικώς επελέγη και τόνισε ότι μία τέτοια άμιλλα δείχνει το υψηλό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει ο ελληνικός κινηματογράφος, γεγονός που αποδεικνύεται από την πορεία των ελληνικών ταινιών στα διεθνή φεστιβάλ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο