22 Σεπ 2016

Το "Μπλοκ ιχνογραφίας" του Κώστα Καρτελιά στο Ίδρυμα Κακογιάννη σε σκηνοθεσία Άννα Σωτρίνι


Με τους Χρήστο Κάλλοου και Ioustina Maciaszek.

Ο Χρήστος Κάλλοου δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Μετά την επιτυχημένη του πορεία στο εθνικό θέατρο της Αγγλίας έρχεται στο Ίδρυμα Κακογιάννη για...
μια σειρά παραστάσεων με το "Μπλοκ ιχνογραφίας" του Κώστα Καρτελιά, τον οποίο συνοδεύει μια νέα ανερχόμενη ηθοποιός η Ιουστίνα Μάσιατζεκ.



Η νέα ποιητική συλλογή του Κώστα Καρτελιά με τίτλο “Μπλοκ ιχνογραφίας”, θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Κακογιάννη από 29 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου. 

Ο ποιητής, σαν να κρατά ένα εσωτερικό ημερολόγιο, μετατρέπεται σε εικαστικό, ανακοινώνοντας σχεδόν σε κάθε ποίημα την πρόθεσή του να ζωγραφίζει σκέψεις κι αφηρημένες έννοιες, συνειρμούς και πορτρέτα, μνήμες, γεύσεις και μυρωδιές, λέξεις, τόπους, αισθήσεις, αρχέτυπα και παράδοση, το παρελθόν και το παρόν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ποιήματα του Καρτελιά μελοποιούνται: Ο δημιουργός είχε γίνει ευρύτερα γνωστός μετά τη συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη και τη Μαρία Φαραντούρη για την «Οδύσσεια» (2007). Τώρα, όμως, η παράσταση λειτουργεί ως τελικός σταθμός στο ταξίδι των ποιητικών ιχνογραφήσεων του Καρτελιά που προηγούνται. 

Τα νέα του ποιήματα είναι όσο «εικονοκλαστικά» απαιτεί να είναι το ενοποιητικό τους στοιχείο και εύρημα: Αυτό του ποιητή που, κρατώντας ένα εσωτερικό ημερολόγιο, μετατρέπεται σε εικαστικό κι ανακοινώνοντας σχεδόν σε κάθε ποίημα την  πρόθεσή του («Σήμερα θα δοκιμάσω να ζωγραφίσω..») ζωγραφίζει σκέψεις κι αφηρημένες έννοιες, συνειρμούς και πορτρέτα, μνήμες και γεύσεις και μυρωδιές, λέξεις, τόπους, αισθήσεις, αρχέτυπα και παράδοση, το παρελθόν και το παρόν. 

Παίζουν: Χρήστος Κάλλου, Ioustina Maciaszek

Σκηνοθεσία - σχεδιασμοί φωτισμών: Άννα Σωτρίνη 
Μουσική: Μιχάλης Γρηγορίου 
Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη 
Video art : Ευάγγελος Κάλλοου 
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Πιταούλη 

Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν οι: Μαρία Μπονδούκα, Θάλεια Κουντουράκη, Ιωάννα Πιταούλη, Λίνα Νταμάνη και Μαρίνα Τσιαμαντά.


Ίδρυμα Κακογιάννη : Διεύθυνση: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Τηλ.: 210 341 8550 

Εισιτήρια : Πατήστε ΕΔΩ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο