18 Αυγ 2016

Αληθινά άρματα και άλογα στο ριμέικ του θρυλικού «Μπεν Χουρ» (Video)


Την ερχόμενη Τετάρτη κάνει την παγκόσμια πρώτη το ριμέικ της επικής ταινίας «Μπεν Χουρ», του 1959 που είχε κερδίσει ...
11 Όσκαρ. Όμως οι δημιουργοί της νέας εκδοχής τονίζουν ότι η περίφημη αρματοδρομία της ταινίας βασίζεται και πάλι στους ανθρώπους και τα άλογα και όχι στα ειδικά εφέ.

Ο ηθοποιός Τζακ Χιούστον υποδύεται τον Εβραίο πρίγκιπα Μπεν Χουρ -στην πρώτη ταινία τον ρόλο είχε παίξει ο Τσάρλτον Ίστον, που είχε κερδίσει το Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου-, ο οποίος έχει πωληθεί ως σκλάβος, από τους Ρωμαίους κατακτητές, αλλά επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση.

Όπως δήλωσε ο παραγωγός της ταινίας Μαρκ Μπαρνέτ η αρματοδρομία, που είναι εννέα λεπτά μεγαλύτερης διάρκειας από την αρχική ταινία, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά εφέ μόνο για τις σκηνές καταστροφής.

«Αληθινά άλογα τρέχουν και οδηγούνται από τους ηθοποιούς. Συμμετείχαν 32 άλογα, οκτώ άρματα έκαναν τον γύρο της αρένας αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, μερικές φορές πάνω σε έναν τροχό», δήλωσε.

«Στις σκηνές που σκοτώνονται τα άλογα, τότε χρησιμοποιούμε ειδικά εφέ, αλλά το υπόλοιπο μέρος της αρματοδρομία γίνεται από πραγματικά άλογα και από τους ηθοποιούς», επισήμανε ο Μπαρνέτ.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο