12 Ιουλ 2016

Ένας πελώριος Πύργος του Άιφελ μέσα στις Γκαλερί Λαφαγέτ


Ένας πελώριος, χρυσός, φουσκωτός Πύργος του Άιφελ (μαζί με τ’ αυγά του) ίπταται εδώ και μέρες στο εσωτερικό των Γκαλερί Λαφαγέτ, στο Παρίσι.

Την παρακμιακή εγκατάσταση... «κρέμασε» από τον θόλο του εμβληματικού παρισινού πολυκαταστήματος η διετής εναλλακτική περιοδική επιθεώρηση TOILETPAPER.


Αφορμή, η συνεργασία της επιθεώρησης με τις Gufram και Seletti για να παράγουν μαζί μία σειρά μη συμβατικών και ειρωνικών, θα έλεγε κανείς, αντικειμένων οικιακής χρήσης και επίπλων.

Η σειρά «Seletti wears TOILETPAPER» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πορσελάνινα πιάτα και χαλάκια, διακοσμημένα με άσχετες ποπ φιγούρες, που δημιούργησαν οι Maurizio Cattelan και Pierpaolo Ferrari. Αυτή η σχεδιαστική προσέγγιση «ερμηνεύθηκε» από το περιοδικό σε είδη επίπλωσης. Επίσης, σε συνεργασία με την Gufram, συμβατικές οικιακές συσκευές αναβαπτίστηκαν σε ριζοσπαστικά εναλλακτικά αντικείμενα.

Παράλληλα, η TOILETPAPER δημιούργησε 11 διοράματα τα οποία εκτίθενται σε βιτρίνες της Γκαλερί Λαφαγέτ, κατά μήκος της Λεωφόρου Οσμάν: Παράξενα σενάρια, ιδιότροπες αναφορές. Που περιλαμβάνουν τον Πύργο του Άιφελ. Έναν εξωτικό παράδεισο. Ένα κρεοπωλείο, με το «πάτωμα» της βιτρίνας καλυμμένο με ένα «χαλάκι» από λουκάνικα.

«Φαντασιώσαμε την παρουσία μας στην γκαλερί των γκαλερί ως πλατφόρμες εμπειρίας όπου, ανάλογα με τις ανάγκες τους, οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή και να συμμετάσχουν, αγοράζοντας αντικείμενα με τον αισθητικό κώδικα του TOILETPAPER “σύμπαντος”» εκμυστηρεύθηκαν στο Designboom οι Cattelan και Ferrari.





Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο