29 Απρ 2016

«Κάποτε μαζί με τον απόντα», ένα παραμύθι για μεγάλους μέσα από τις σκέψεις ενός μικρού παιδιού

Της Κατερίνας Χατζηκυριάκου


Το ποιητικό παραμύθι για μεγάλους Κάποτε μαζί με τον απόντα της Κατερίνας Χατζηκυριάκου είναι ένας «ύμνος» στην.... ανθρώπινη ελευθερία, με οδηγό ένα αθώο παιδί και τα «πρωτόλεια» συναισθήματά του. 

Γεννιέται και γνωρίζει τον κόσμο γύρω του, την ελευθερία, τον σεβασμό, την αγάπη και τον έρωτα. Καθώς κυλά η ζωή του, ο ιδανικός κόσμος του γκρεμίζεται, νιώθει εγκλωβισμένους τους ανθρώπους δίπλα του, με αποτέλεσμα η ομορφιά μέσα του να φαντάζει αλλόκοτη. Γύρω του «πνιγμένες» φιγούρες που τρομάζουν στην εικόνα της μοναξιάς τους, άνθρωποι ανήμποροι να διαχειριστούν το αίσθημα της απώλειας στη ζωή τους. Το παιδί τούς παρατηρεί. Μεγαλώνει και, ως δέκτης πληθώρας καταιγιστικών συναισθημάτων, μας εκμυστηρεύεται με σκληρό και ταυτόχρονα ρομαντικό τρόπο είκοσι τέσσερις εικόνες από τη ζωή του. Μας περιγράφει τις αισθήσεις του, μας σκιαγραφεί τον ψυχικό κόσμο των μεγάλων που δυστυχώς τρομάζει τον κόσμο των μικρών. 


Τα χρόνια περνούν. Το παιδί «μεγαλώνει». Καταφέρνει να αποδεχτεί τα πάντα γύρω του και μας καταθέτει τον επίλογο. Έναν εξομολογητικό μονόλογο για την απώλεια που αγωνιά και καταλήγει σε ύμνο-θρίαμβο για τον έρωτα. Και κάνει λόγο για έναν άνθρωπο, μια ανιδιοτελή αγάπη που γνώρισε εκείνο το καλοκαίρι, σε ένα νησί.

 
Η Κατερίνα Χατζηκυριάκου γεννήθηκε το 1990 στα Χανιά. 

Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής «Πρώτη Πράξη» και έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια υποκριτικής. Σήμερα, σπουδάζει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών σύγχρονο τραγούδι. Έχει τη δική της εταιρεία παραγωγής, τη «Re-Act», και μέσω αυτής δραστηριοποιείται, κάνει θεατρικές παραγωγές, τραγουδάει, μεταφράζει, διασκευάζει και γράφει. Συνεργάζεται με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης για την περιοδεία των παραστάσεών της. Έχει μεταφράσει και διασκευάσει θεατρικά έργα Αμερικανών και Ευρωπαίων θεατρικών συγγραφέων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο